Bakan Saner, özellikle yaşamın ilk yıllarında çocukların bakım ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli olarak karşılanması ve sevgiyle büyümelerinin temel güven duygusu kazanmaları açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hazma Ersan Saner, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Saner, mesajında, “Çocuklarımızın fiziksel ve toplumsal olarak sağlıklı koşullar altında yetişmesi, beslenme, barınma, dinlenme, oyun olanakları başta olmak üzere  temel bakım hizmetlerinin sağlanması, fiziksel, zihinsel ya da sosyal bakımdan özel gereksinim duyan çocuklarımıza  gerekli tedavi, eğitim ve bakımın yapılması en temel çocuk  haklarının başında gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak tüm bunların bilinci ve sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurgulayan Saner, Sosyal Hizmetler Dairesi vasıtasıyla çocukların fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimini engelleyecek durumların bulunduğu koşullarda ortaya çıkan sorunların çözümlenmesini sağlamak amacıyla; olumsuz koşulları ortadan kaldırarak çocukların sağlıklı gelişmelerine imkan yaratmak için   özveriyle çalışmakta olduklarını  ifade etti.

Saner, çocukların  her türlü riske karşı  korunmasını hedefleyen önlemlerin arttırılması ve çocuklarla ilgili koruma  politikalarının  yeniden gözden geçirilerek  geliştirilmesi  adına Bakanlığı tarafından, ilgili  kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde bir çalışma başlatıldığını, yürütülen bu  çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak  kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Saner, mesajında,  Çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutlayarak sevgi ve barış dolu bir gelecek dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim