Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa milletvekili Ersan Saner, “İnşaat Mühendisleri Odası’nın açıklamalarıyla, 4 gencin ölümü ile sonuçlanan Ciklos bölgesindeki sel baskının tek suçlusunun yapılan çalışmaları trafik ve  yol güvenliği açısından denetlemeyerek görevini ihmal eden hükümet olduğunun netleştiğine” dikkati çekti . Ersan Saner ,“ hükümeti derhal sorumluluğunu üstlenerek istifaya davet etti. UBP milletvekil Saner, “ kimse oraya buraya çekmesin. Biz geçmişte yaptık ve yaparken de , açılmadan da gereken düzenlemelerle, denetimleri yaptık. Oysa bu hükümet Girne  yolu ikinci etabı açılmadan  gereken denetimleri yaptırmadı, bizlerin uyarılarını dikkate almadı. Şimdi yapmaları gereken istifa etmektir” dedi.

UBP Gazimağusa milletvekili açıklamasında şunları kaydetti:

“ KTMMOB ve  İnşaat Mühendisleri Odasının, Ciklos mevkinde 5 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen ve 4 gencimizin hayatına mal olan kaza ile ilgili raporu okudum, inceledim, Sayın Başbakan ve KTMMOB yetkililerinin katıldığı  basın toplantısı  izledim.

Öncelikle belirteyim ki böylesi bir raporun açıklanması sırasında ilgil Bakan’ın orada olmamasını, söz alıp kendilerinin Bakanlık olarak görüşlerini ortaya koymamasını manidar buldum. Amaç ne idi? Suçluyu gözden uzak tutmak mı? Yoksa onu işaret etmek ama ona söz vermemek mi?

Gelelim raporun özüne; KTMMOB  raporunda açıkça,  yol tasarımında, inşasında hatalar olduğunu ortaya koymuştur.Hal böyleyken bu yolu teslim alan , açan ve  dolayısı ile yaşananlardan sorumlu tutulması şart olan ilgili Bakanlık ile Hükümettir.Dolayısıyla bu rapordan sonra Sayın Başbakanın yapması gereken tek şey görevinden  istifa etmek ya da ilgili Bakan’ı görevden almaktır.

KTMMOB’nin raporu  Lefkoşa Girne  anayolu Ciklos mevkinde meydana gelen kazadan sonra, UBP heyeti olarak olay yerine yaptığımız saptamalara ve benim Meclis’te söylediklerime tamamen uyuyor.

Bu açıklamamı çok uzatmayacağımı, gerekli açıklamaları detaylı bir şekilde Salı günü Meclis’te yapacağımı belirtir bir kez daha halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletir, ölen gençlerimize Allah’tan rahmet dilerim”.

Editör: TE Bilisim