Odadan yapılan açıklamaya göre, İngiltere’de bulunulduğu süre içerisinde Birleşik Krallık Dış İşleri Bakanlığı, milletvekilleri ve Kıbrıslı Türk örgüt ve işadamlarıyla bir dizi temaslar gerçekleştirilerek hellim, ekonomi ve çözüm sonrası sanayi sektörü konularında bilgi alış verişinde bulunuldu.

ÇIRALI: “YARARLI GÖRÜŞMELER YAPILDI”

Yapılan temaslar hakkında konuşan KTSO Başkanı Çıralı, hellim konusunda son gelişmeler hakkında yurtdışında yaşayan vatandaşları bilgilendirirken, Birleşik Krallık temsilcilerine konu hakkındaki “endişelerini” aktarma fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Çıralı, çözüm sonrası sanayi sektörünün önemli fırsatlarla birlikte ciddi sorunlarla da karşı karşıya kalacağını belirterek, “Ekonomimizi çözüme hazırlarken paydaşlarımızı bilgilendirmek, yaşanabilecek sorunlar hakkında önceden bilgi vermek ve birlikte çözüm bulabilmek için çalışmalar yapılmak gerekir. Bu kapsamda İngiltere de yararlı görüşmeler yaptık ve bunları geliştireceğiz” dedi.

Londra temasları çerçevesinde KTSO heyeti Londra’da faaliyet gösteren bazı Kıbrıslı Türk üreticilerin iş yerlerini de ziyaret ederek görüşmelerde ve incelemelerde bulunduklarını ifade eden Çıralı, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin çok önemli yatırımlara imza attıklarını ve onlarla gurur duyduklarını ifade etti.

“ÇOK BAŞARILI İŞ İNSANLARIMIZ VAR”

Çıralı, “İngiltere’de çok başarılı iş insanlarımız, bilim insanlarımız, bürokratlarımız var. Kıbrıs Türkü’ne fırsat verilirse büyük başarılara imza atabileceklere ve çözümle birlikte Kıbrıs içerisinde daha büyük başarı hikayelerinin çıkacağına inanıyorum” dedi.  

Ali Çıralı başkanlığındaki heyet son gün İngiltere Parlamentosunda (Portcullis House) Milletvekili Jeffrey Donaldson ile bir araya gelerek Kıbrıs konusu, hellimin Avrupa Birliğinde coğrafi işaret tescili ve Kıbrıslı Türklerin karşı karşıya bulunduğu zorluklar konusunda toplantı yaptı.

Editör: TE Bilisim