2016 yılı içerisinde,  Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir danışmanlık şirketi işletmecisi olan Ş.S. ( K-36), iş takibi ile muhasebe işlerini yapmakta olduğu bir iş yerinin, Vergi Dairesine, İhtiyat Sandığına ve Sosyal Sigortalar Dairesine borcu olduğunu bildiği halde, iş takibini ve muhasebe işlerini yapmakta olduğu başka bir işyeri adına verilen “borcu yoktur” belgesi üzerine, borcu olan şirketin adını yazarak sahteledikten sonra, Çalışma Dairesine vermek suretiyle tedavüle sürüp kayıt temin ettirdiği  ve bu sayede şirket adına yurt dışından ön izin ve yatay geçiş ile yabancı uyruklu işçi getirmesini sağladığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.      

EV AÇMA VE HIRSIZLIK
     09.01.2017 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Lefkoşa'da, Selen ERDEĞER GÜRBÜZ'e ait ikametgâhın kapısı O.C.(E-19) tarafında açılarak içeriye girilmiş ve içerisinden 5.500 ABD Doları nakit para çalınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU        
       10.01.2017 tarihinde, saat 19.00 sıralarında, Türkmenköy’de, E.E.(E-54)'ye ait arata polis tarafından yapılan aramada, gümrüğe beyan edilmemiş, Hollanda menşeyli toplam 625 kilogram patates tohumu bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

EV YANGINI
       10.01.2017 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Lapta'da Atilla Sokak üzerinde bulunan İbrahim ASLAN'a ait ikametgâhta, elektriğe takılı uzatma kablolarının aşırı yüklenip kısa devre yapması sonucu bir yangın meydan gelmiştir. Yangın Lapta Polis Karakolu personelinin müdahalesi ile söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu, bir televizyon, 2 adet elektrik uzatma kablosu ile televizyon sehpası yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir.

                                                                                                                           PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim