Bakanlık açıklamasına gore  Prof. Dr. Osam kabulde, Bakan Şahali’nin DAÜ’nün gelecekte daha iyi noktalara gidebilmesi için elinden gelen katkıyı ortaya koyacağına inancını dile getirdi. Prof. Dr. Osam, “Bizim ayrıcalığımız devlet üniversitesi olmak ve bilime, topluma, araştırmaya son derece önem vermektir. Bunu da dünya listelerine girdiğimizden dolayı kanıtlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Prof. Osam, üniversite olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı için bilimsel ve benzeri noktalarda üzerlerine düşen her ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile DAÜ arasında toplumsal açıdan önem arz eden sokak hayvanlarına yönelik imzalanan bir protokol olduğunu da belirten Prof. Dr Osam, ilgili protokolü Bakan Şahali’ye takdim etti. 

Osam, DAÜ’nün Tarım ve Hayvancılık Yüksek Okulu kurma yönünde geçtiğimiz dönem hazırlanan tüzüğünün Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini ancak herhangi bir netice alınamadığını dile getirerek, Bakan Şahali’den destek talep etti. 

Bakan Şahali de, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülkenin en köklü ve en saygın eğitim kurumlarının başında yer aldığını vurguladı. 

Şahali, “Elbette sadece üniversite ve eğitim alanında yürüttüğünüz faaliyetler değil, devlete sağladığınız destek de son derece saygı değerdir. Bu çerçevede ben de sizlerin imkan ve kabiliyetlerinizden bakanlığımın uhdesindeki konularda sonuna kadar yararlanmak isterim. Birlikte yürüttüğümüz çalışmalara ek olarak birçok projeye de imza atabileceğimizi düşünüyorum” dedi. 

DAÜ’nün sahip olduğu insan kaynağı envanterine ihtiyaç olduğunu da belirten Şahali, özellikle DAÜ’nün tarım ve hayvancılık konusunda yürütmeyi düşündükleri programla yakından ilgilendiğini söyledi. 

Tarım ve hayvancılığın ülkenin en önemli ekonomik sektörü olduğuna değinen Şahali, tarım ve hayvancılıkta istikrarı sağlayarak, niteliği artırarak istihdam kapasitesini geliştirmek hedefinde olduklarını belirtti.

Şahali, tarım ve hayvancılıkta yütülecek faaliyetlerin bilimsel esaslara dayalı olması halinde pozitif sonuçlar elde edilebileceğini söyledi. 

Şahali, üzerinde çok emek sarf edilen DAÜ yasasının sonuçlandırılmasını da diledi.

Editör: TE Bilisim