Sağlık sistemi ülkemizde kurulduğu günden beri, HEMŞİRE, EBE, ATT, PARAMEDİK ve Ara Bakım elemanın gereksinimi her zaman olmuştur. Teşkilatımız Kurulduğu yıllardan bu yana bu mesleklerin açığının kapatılması için etkin ve yasal mücadeleyi gerçekleştirdiği herkes tarafından bilinmektedir.
Ancak, Sendikal rekabet düşüncesi ile sendikal rezalet yapanların bunlardan bihaber olması gayet doğaldır.
Mevcut Sağlık sisteminde 250 hemşire ve ebe açığı olduğu gerçeği defalarca sendikamız tarafından yazılı ve sözlü olarak dile getirilmiştir.

Nüfusumuzun %150, sağlık sistemimiz ise son 10 yılda %300 büyüdüğünü buna bağlı olarak personel eksikliği nedeni ile servislerin açılamadığını defalarca yasal eylemlerle yada basın aracılıyla gündeme getirdik.
Sendikamızın ısrarcı baskıları neticesinde yaklaşık 2 ay önce 250 hemşire, ebe, att ve paramedik kadro talep etmemize rağmen CTP-DP UG hükümetleri Anavatan Türkiye ile imzalanan protokolü bahane ederek ancak 40 adet yüksek hemşirelik kadrosunu ilan etmiştir.

HAL BÖYLEYKEN,
Bu sınav sonucunda KAMU HİZMETLERİ KOMİSYONUNUN yapmış olduğu sınavlarla ilk kırka giren meslektaşlarımız kadrolanmıştır. Bu sayının mevcut sağlık sisteminde yetersiz olduğunu dile getirten sendikamız, 239 kişilik kadrolu personel sayının artırılması için Mevcut KKTC Sağlık Bakanı ile müzakereler yapmış; ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, TC ile imzalanan protokoller ve kadro yetersizliklerini öne sürerek talep edilen bu rakamın hiçbir şekilde istihdamın yapılmasının mümkün olmadığı defalarca tarafınızdan dile getirilmiştir.

ANCAK,
Geçtiğimiz günlerde, iş yerlerimizde bir kısım hemşire ve ebe kardeşimizi sözde temsil ettiğini savunan İŞBİRLİKÇİ BİR SENDİKA, KKTC MECLİS BAŞKANI DR. SİBEL SİBER, KKTC MALİYE BAKANI SN. ZEREN MUNGAN, CTP GENEL SEKRETERİ KUTLAY ERK ve SAĞLIKTAN 1.DERECE SORUMLU SAĞLIK BAKANI VE MÜSTEŞARI ile yaptıkları görüşmeler sonucundaki açıklamalar,

Sendikamızın Sağlık Bakanı ile defalarca yapılan görüşmelerin, müzakerelerin ve bizlere sunulan mazeretlerin AKSİNE, İŞBİRLİKCİ SENDİKANIZIN yaptığı açıklamaları hayretler içerisinde izlemekteyiz.
VE SORUYORUZ;

Sayın Sağlık Bakanımız olan DR. AHMET GULLE , meclis başkanı DR.SİBEL SİBER VE CTP GENEL SEKRETERİ KUTLAY ERK , YETKİLİ OLAN KT. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI VE KTAMS’a vermiş OLDUĞUNUZ GÖRÜŞ farklılıklarını açıklamak zorundasınız.
HÜKÜMET ETTİĞİNİ İDDA EDEN MAKAMLAR VE İŞBİRLİKCİ SENDİKA, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ARASINA NİFAK TOHUMLARI DÖKEREK GEREK SENDİKAL MÜCADELEYİ KIRICI GEREKSE MESLEKİ BİRLİKTELİĞİ BOZMAYA ÇALIŞMAKTADIR.
KT. HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI OLARAK MESLEKİ BİLİNÇLE BU OYUNUZU BOZACAĞIZ.
Sendikamızın uzun zamandır olmasa olmazı olarak dile getirmiş olduğu;

1- Kamu Hizmetleri Komisyonunun yapış olduğu sınav sonucunda başarılı olmuş ve kadro yetersizliği nedeniyle ilgili kadrolara atanamayan toplamda 175 kişi sınav tüzüğündeki belirtilen, geçerli olan 6 aylık başarı süreci aşmadan gerekli kadroların yaratılıp 175 kişinin hak ettiği kadrolara atanması.

2- 9 yıldır geçici ve kadrosuz çalışan geçici hemşire -ebe-att-paramediklerimiz için derhal ve acilen gerekli kadrolarının verilmesi.
Bizler yukarıdaki iki madde için savaşırken, HÜKÜMET ETTİĞİNİ İDDA EDEN VE İŞBİRLİKCİNİZ OLAN SENDİKAYA bizlere söylenenden farklı görüşler beyan etmeniz sağlık çalışanları arasında KAOSA yol açmıştır.
BU BAĞLAMDA, KIBRIS TÜRK HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI OLARAK sınavda başarılı olan 175 meslektaşımız VE 58 GEÇİCİ HEMŞİRE VE EBELERİMİZLE BİRLİKTE YARIN (22.4.2014) SABAH 8:30’DAN İTİBAREN SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNÜNDE, DOĞRU VE GERÇEKCİ BİR AÇIKLAMA ALANA KADAR SÜRESİZ GREVDE OLACAĞIZ.
TÜM KAMU OYU ÜYELERİMİZE DUYURULUR.


Kıbrıs Türk Hemşireler Ve Ebeler Sendikası
Yönetim Kurulu Başkanı
Oğuz KÖSE
 
Editör: TE Bilisim