Sağlık Bakanlığı, vatandaşların devlet hastanelerinde yaptırdığı tahlillerin sonuçlarını artık bakanlığın resmi internet sitesi “www.saglikbakanligi.com” adresinden de öğrenebileceklerini bildirdi.

Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, bu uygulama ile vatandaşların hayatının kolaylaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, bireylerin, sağlık hizmetlerine daha hızlı ve daha çağdaş erişim sağlayacağı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde laboratuar hizmeti verilen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi, Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi, Cengiz Topel Hastanesi ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan tüm tahlillerin sonuçları, “www.saglikbakanligi.com” adresinden kolaylıkla öğrenilecek.

Vatandaşların tahlil sonuçlarını almak için artık hastanelere gitmesine gerek kalmadığı belirtilen açıklamada, tahlil yaptıran kişinin www.saglikbakanligi.com adresini ziyaret ederek, “Sağlık Bakanlığı Laboratuar Sonuç Sorgulama Sistemine” giriş yaptıktan sonra kimlik numarasını, doğum yılını ve işlem numarasıyla birlikte güvenlik kodunu girerek, tahlil sonuçlarına kolaylıkla ulaşabileceği ve çıktısını anında alabileceği belirtildi.

SAĞLIK OTOMASYON SİSTEMİ GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDECEK

Açıklamada, sağlık otomasyon sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların artarak devam etmekte olduğu da vurgulandı.
Editör: TE Bilisim