Konseyden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ile Asbaşkan Hüseyin Oskar, Bakü’de gerçekleştirdiği etkinlikte Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmi olanaklarını tanıttı.

Açıklamada, siyasiler, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, turizm profesyonelleri ve doktorlar ile de biraraya gelen konsey yetkililerinin, Kuzey Kıbrıs’a sağlık turizmi kapsamında turist gönderilmesine yönelik yeni anlaşmalar imzaladığı belirtildi.

“AZERBAYCAN SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Ahmet Savaşan, konuyla ilgili açıklamasına, yurt dışına önemli sayıda hasta gönderen Azerbaycan’ın hem yüksek gelirli, hem de orta düzey gelire sahip hasta profiliyle sağlık turisti açısından önemli bir hedef ülke olduğunu vurguladı.

Sağlık Turizmi açısından KKTC’nin en önemli pazarlarının Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri olduğuna işaret eden Savaşan, bu pazarın parlayan yıldızlarının Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Ukrayna olduğunu söyledi. Savaşan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Azerbaycan’ın ihraç ettiği sağlık turisti potansiyeliyle büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Bakü’de yapılan etkinliğin Kuzey Kıbrıs’ın insani, turistik, kültürel, tarihi zenginlikleri ile sağlık turizmi olanaklarını tanıtması bakımından önemine işaret eden Savaşan, BDT ülkeleri ile genelde turizm, özelde sağlık turizmi alanında iş birliğinin geliştirilmesinin Kuzey Kıbrıs’daki turizm gelirlerinin artmasına katkı yapacağına inanç belirtti.

Turizm Bakanlığı’nın Bakü’de başlattığı tanıtım faaliyetlerinin bir an önce proje bazında somutlaştırması gerektiğini kaydeden  Savaşan, sonuç almak için 2017’ye yönelik pazarlama faaliyetlerinin gecikmeden başlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim