Sağlık Bakanlığı, Kanlıköy depo şebeke su girişinden alınan numunelere yapılan tahlil sonuçlarında kısmi kirlilik tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, tahlillerin Devlet Laboratuvarı’nda gerçekleştirildiği belirtilerek, depoda klorlama işlemlerinin başlatıldığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekiplerinin, Gönyeli Belediyesi işbirliğinde söz konusu depoda klorlama işlemleri başlattığını ve kirliliğe neden olan etkenin araştırıldığını bildirdi.

GÖNYELİ BELEDİYESİ: “KİRLİLİK ÖNLENDİ”

Öte yandan Gönyeli Belediyesi Sağlık Şubesi de yayınladığı açıklamada, Kanlıköy suyu ile ilgili yapılan rutin şebeke suyu analizlerinin son analizinde, suda kısmi kirlilik görüldüğünü belirterek, kirlilikle ilgili dezenfekte yani klorlama işleminin yapılarak sudaki kirliliğin önlendiğini kaydetti.

Kanlıköy suyu ile ilgili denetlemelerin sıklaştırılarak sürdürüleceğini ifade eden belediye, denetleme sonuçlarının halkla paylaşılmaya devam edileceğini vurguladı.

Gönyeli Belediyesi, Gönyeli ile ilgili yapılan rutin şebeke suyu analizleri sonucunda ise Gönyeli şebeke suyunun içilmesinde herhangi bir sakınca olmadığını yineledi.

Editör: TE Bilisim