İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajına; Kıbrıs’ın fethinin 444’üncü, Özgürlük ve Varoluş Mücadelemizin kahraman savunucusu, TMT’nin 57. Kuruluş yıldönümünü ve GKK’nın kuruluşunun 39. Yılını kutlayarak başlayan Sadıkoğlu; bu önemli 3 günü bir arada yaşıyor olmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Kıbrıs Türkünün mihenk taşlarından olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramının tarihe ışık tuttuğuna vurgu yapan Sadıkoğlu, mesajının devamında şunları söyledi: “1 Ağustos 1958’de Rum EOKA Örgütü ile mücadele etmek için kurulan TMT ve 1 Ağustos 1976 yılında bayrağı devralan GKK mensuplarının çok zor koşullarda ama kararlılıkla ve tüm tehlikeleri göze alarak mücadele verdiğini hepimiz biliyoruz. Bugün bir devlet olabilmişsek ve şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahramanca canlarını hiçe sayarak mücadele eden TMT’ye ve GKK’ya borçluyuz, bunu hiç kimse inkar edemez” dedi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, mesajının sonunda ise şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve saygıyla andı ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarına teşekkür ederek, halkın bayramını kutladı.











 
Editör: TE Bilisim