Federasyonumuza bağlı Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS)’nın örgütlü olduğu iş yeri ve çalışma koşullarıyla ilgili uzun bir süreden beridir dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerilerine karşı hükümet edenler sürekli olarak kulaklarını tıkayan bir pozisyon almaktadırlar. Sendikanın girişimleri ile oluşturulur gibi görülen diyalog ortamı, körler ve sağırlar diyaloğundan öteye gidememektedir. Sorunların artarak büyümesine karşın sendika ve çalışanların greve çıkmasına da yasakçı bir anlayışla her seferinde Bakanlar Kurulu kararı ile erteleme getirilmektedir.

Son olarak hayati derecede önemli bir görev yürüten Hava Trafik Kontrolörleri’ nin, çalışma koşullarıyla ilgili olarak Sendikamızın ortaya koyduğu çözüm önerilerine rağmen, Daire Müdürünün, sorunları çözüp daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratacağı yerde, Sendikamızı yok farz ederek çalışanları baskı ve tehditle sindirme yolunu seçmiş olması nedeniyle, Sendikamızın bugün uygulamaya koyacağını açıkladığı 24 saatlik uyarı grevi de yine CTP-BG – DP-UG Hükümeti tarafından 60 gün süreyle ertelenmiştir.

Açıkça yasa dışı bir şekilde ve Anayasal güvence altında olan grev hakkını kullanılmaz hale getiren Bakanlar Kurulu’nun bu kararı karşısında Sendikamız bir kez daha sorumluluk bilinci ile karara uyacağını açıklamıştır.

Ancak, TÜRK-SEN olarak CTP-BG – DP-UG Hükümeti’ni uyarıyoruz! Sivil havacılıkta yaşanan sorunlar, CAS çalışanlarının kapı önüne konmak istenmesi, Telekomünikasyon Dairesi ve Kıb-Tek’de özerklikle ilgili herhangi bir adım atılmamış olması karşısında sabrımız taşmaktadır. TÜRK-SEN’in gücünü sınamak isteyen UBP Hükümeti, elektrik ve telekomünikasyondaki grevler ile boyunun ölçüsünü almıştı. Yasa dışı ve yasakçı bir anlayışla grevleri yasaklamanın bir sonuç vermediği yakın geçmişte görülmüş olması gerekir.
Sabrımızın bir sınırı vardır! Umarız Hükümet edenler, gerekli mesajı alır ve tüm bu sorunların çözümü ile ilgili somut adımları zaman kaybetmeden atar. Aksi takdirde TÜRK-SEN kendisine bağlı sendikalar ile birlikte meşru her yolla mücadelesini yükseltecektir.


Tuluy KALYONCU
TÜRK-SEN
Genel Başkan Vekili


 
Editör: TE Bilisim