DAÜ’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Tanıtım Filmi gösterimi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından ilk konuşmayı SABDEK Onursal Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım yaptı. Prof. Dr. Yıldırım, söz konusu toplantı ile Sağlık Bilimleri Fakültelerinin geleceğe yön vermek için bir araya geldiğini dile getirerek, SABDEK’in hedefinin Çekirdek Eğitim Programlarının (ÇEP) oluşturulması olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Yıldırım’ın ardından konuşan SABDEK Başkanı Prof. Dr. Fatma Gül Şener katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin giderek artması ve eğitimin ağırlıklı olarak uygulamalı olmasından kaynaklı olarak artan sorunların giderilmesi ve çözümler üretilmesi için SABDEK’in ortaya çıktığını belirtti. Prof. Dr. Şener, SABDEK’in çalışmalarından bahsederek söz konusu toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, toplantıya katılan herkese hoşgeldiniz dedi. Prof. Dr. Malkoç, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan 43 farklı üniversiteden toplam 72 dekan ve komisyon üyesinin toplantıya katıldığına vurgu yaparak, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, Türkiye ve KKTC’den gelen Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlarını ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek, herkese hoşgeldiniz dedi. KKTC’nin ender başarılarının içinde DAÜ’nün yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kuruluşundan bu güne kadar son derece önemli işlere imza attığının altını çizdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ hakkında geniş bilgiler vererek DAÜ’nün kaliteye verdiği önemden ve akreditasyon çalışmalarından bahsetti. DAÜ’nün en son elde ettiği başarı üzerinde duran Prof. Dr. Osam, İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) 2016 – 2017 Akademik Yılı Dünya Üniversite Sıralaması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece DAÜ’nün yer alma başarısını gösterdiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam, Yükseköğrenim Kalite Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve SABDEK Onursal Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Toplantı, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yavuz Özoran’ın “Bir Kıbrıs Sevdalısı Aile” konulu sunumu ile devam etti. Ardından Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu “Mühendislik Dekanlar Konseyi Deneyimi: Çekirdek Eğitim Programları (ÇEP), Asgari Ölçütler, Uzmanlık Sınavı” ve Prof. Dr. Sultan Taşçı “SABDEK Eğitim Komisyonu ÇEP Çalışmaları” konulu sunum gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda daha sonra ise Ulusal ÇEP Koordinatörlerinin sunumları, ÇEP çalışmaları hakkında tartışma ve öneriler yer alırken, Prof. Dr. G. Aydan Genç tarafından “SABAK-Bilgilendirme Sunumu” ve Doç. Dr. Özlem Ülger tarafından “SABAK-Genel ve Disipline Özgü Ölçütler” sunumları yapıldı.

SABDEK toplantısı açılış törenine Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve DAÜ rektör yardımcıları da katıldı. Yarın da devam edecek olan söz konusu toplantıda SABDEK Genel Kurulu ‘ÇEP, Uzmanlık Sınavı’ hakkında açıklamalarda bulunacak.”
Editör: TE Bilisim