TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Ayşe Öztabay, Safiye Özaltıner’den oluşan heyet, önce PGM’ye giderek Ercan Havalimanı’na ilişkin iddiaların soruşturulmasına yönelik dilekçe verdi.

ÖZYİĞİT: “RÜŞVET İDDİALARI AYYUKA ÇIKTI, BUNU SADECE ERKEN SEÇİM TEMİZLER”

Özyiğit, Polis Genel Müdürlüğü önünde basına yaptığı açıklamada, ülkede her gün kamu vicdanında iz bırakan olaylar yaşandığını, hükümetin bazı icraatlarının vicdanları yaraladığını iddia etti.

Halkın erken seçim istediğini savunan Özyiğit, “Rüşvet iddiaları ayyuka çıktı. Bunları sadece erken seçim temizler” dedi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ercan Havalimanı İşletmecisi Emrullah Turanlı arasında çeşitli iddiaların basına yansıdığına işaret eden Özyiğit, bu iddiaların soruşturulabilmesi için Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılığa dilekçe sunduklarını kaydetti.

Özyiğit, “TDP Kıbrıs Türk halkı adına bu soruşturmanın yapılmasını, suçlu varsa hesabın sorulmasını istiyor. Bu hesap sorulacak” dedi.

Özyiğit, “Yapanın yanına kâr kalmayacak bir dönem için mücadele ediyoruz. Bu konunun peşini bırakmayacağız. Seçime kadar sonuçlanmazsa, seçimden sonra TDP’nin iktidarında bu konunun peşine düşeceğiz” diye konuştu.

DİLEKÇE

Özyiğit’in konuşmasının ardından, TDP MYK üyesi Ayşe Öztabay, PGM ve Başsavcılığa sunulan dilekçeyi okudu.

Dilekçede, “Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ercan Havalimanı ihalesini üstlenen Taşyapı Grup yetkilisi Emrullah Turanlı arasında rüşvet alındığı, teklif edildiği iddialarının sosyal hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü prensiplerini ihlal ettiği, bu iddiaların araştırılması gerektiği, dolayısıyla bu soruşturmanın başlatılabilmesi için dilekçenin hazırlandığı” ifade ediliyor.

Dilekçede ayrıca, Emrullah Turanlı’nın Terminal Yapı ile yaşadığı itilaf, açılan soruşturma ve soruşturmanın akıbeti konusunda da bilgi isteniyor.

TDP heyeti daha sonra avukat Hüseyin Malyalı ile birlikte Başsavcılığa giderek şikayet dilekçesini sundu.

Editör: TE Bilisim