Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlere gelen yardımlardan gümrük vergisi alınmayacağını,
iç piyasada satılmasını önlemek için üzerlerine uyarıcı etiketler yapıştırılacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi açıklama yapan Özersay, Rum tarafını bu iyi niyetli adımı görüp mahsurlar edebiyatından vazgeçip azınlıklar üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitlere gelen yardımlardan gümrük vergisi alınması uygulamasınını önümüzdeki günlerde kaldırılacağını açıkladı.

Özersay, “Gelecek olan yardımları Kıbrıs Türk yetkili otoriteleri BM kanalından gelecek olan ürünleri miktar ve nitelik olarak denetleyecek ve iç piyasada satılmasını önlemek için üzerlerine çeşitli dillerde uyarıcı etiketler yapıştırılarak yardım maksadı dışında kullanılmasının önüne geçilecek” dedi.

Böylece medeni ve çağdaş bir yaklaşım uygulanacağını ifade eden Dışişleri Bakanı, konunun iç siyaset malzemesi yapılmasının da önüne geçileceğini söyledi.

Özersay, “Rum tarafı bu konuyu mahsurlar edebiyatı üzerinden istismar politikası güdüyor. Umarım bu iyi niyetli adımlarımızı görüp mahsurlar edebiyatından vazgeçip azınlıklar üzerinden siyaset yapmayı bırakırlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim