Yunanistan’daki askeri okullarda eğitim görmekte olan RMMO subay adayları, “Kıbrıs Ordusu Astsubaylar Birliği”nden topluca istifa ettiklerini, yeni birlik kuracaklarını  açıklayarak, Rum Savunma Bakanı ve RMMO Komutanı’ndan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
Politis’in haberine göre, Rum meclisinde yapılan son yasal düzenlemeye, subayların genel çıkarlarını değil, “Kıbrıs Ordusu Astsubaylar Birliği Yönetim Kurulu’nun şahsi çıkarlarını üstün tuttuğu gerekçesiyle itiraz eden öğrenciler, itiraz ettikleri için tehdit aldıklarından da şikayet etti. 
Öğrenciler Politis’e gönderdikleri mektupta, Birlik’ten topluca istifa ettiklerini, bu nedenle adı geçen birliğin artık kendilerini temsil edemeyeceğini, sadece askeri okul mezunlarının katılabileceği yeni bir birlik kuracaklarını açıkladılar.
Gazete, öğrencilerin, Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ve RMMO Komutanı Leondaris’e de birer mektup göndererek, yapılan yeni yasal düzenlemeden ve muhataplarının tavrından duydukları memnuniyetsizliği ilettiklerini haberine ekledi. 

Editör: TE Bilisim