Res – Bir Yönetiminden Genel Kurul Değerlendirmesi

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (RES-BİR) yönetim kurulu dün gerçekeleştirilen ve divan yönetimi tarafından iptal edilerek görevin yönetim kuruluna iade edildiği olağanüstü genel kurulla ilgili basın toplantısı düzenledi.
Lefkoşa’daki Mezze House Restoran’da düzenlenen, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Birlik Başkanı Mehmet Ümit Kunduracı, olağanüstü genel kurul ve genel kurulda divan oluşumunun birlik yönetimine aday olan 2 grubun mutabakatı ile yapıldığını, vekaletname ile oy kullanılmasında da grublar ve hukukcuların mutabakatı bulunduğunu ancak yönetime muhalif olarak aday olan grubtan bazı kişilerin seçim kaybetme telaşı ile olayı yokuşa sürerek, divana baskı yapıp genel kurulu iptal ettirdiklerini anlattı.

Olağanüstü genel kurulda tüm uzlaşı çabalarına karşın ortaya konan mantık dışı tutum ve davranışların RES-BİR’in imajına gölge düşürdüğünü ancak muhalefet grubunun hedefinin Birliğin imajı veya üyelerin çözüm bekleyen sorunları değil seçim kazanarak yönetimi ele geçirmek olduğunu söyleyen Kunduracı, bundan sonraki sürecte artık anlamsız genel kurul toplantıları yerine Birliğin asli görevlerine dönerek sektörel bazda çözüm bekleyen sorunlar için uğraş verilmesi gerektiğine işaret etti.

BAŞKANLIKTAN İSTİFA
Gelinen aşamada Birlik başkanlığından istifa ederek yedek üye olarak kalmayı tercih ettiğini, yönetime yazılı olarak istifasını sunduğunu da açıklayan başkan Kunduracı, mahkeme önünde dahi varılan uzlaşmalara sadık kalmayarak, geçmiş yönetimlerde yaptıkları hataları unutturmak ve hedef şaşırtmak amacıyla yönetimine yüklenen muhalif grubun dün yapılan ve yarıda kalan oylamada o ana kadar kullanılan 53 oyun 42 tanesini bugünkü yönetim grubunun, sadece 11 tanesini de muhalif gurubun alabildiğini anımsatarak sözlerini tamamladı.

Toplantıda söz alan Birlik Genel Sekreteri Süleyman Gürcafer de 22 Ocak’da konuyla ilgili mahkemeye gidileceğini, bu tarihten sonra da üyelerin ve sektörün genel sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi. Divanın yazılı olarak yönetimi kendilerine devrettiği belgesini de basınla paylaşan Gürcafer, anti demokratik ve etik olmayan yöntemlerle seçim kaybetmemek için toplantıyı bertaraf eden zihniyetle daha fazla uğraşmadan önlerine bakacaklarını, makul gerekçelerle istifa eden Başkan Kunduracı’nın yerine yönetim olarak yeni başkanın seçileceğini belirtti. Gürcafer sözlerini “ hizmet bekleyen üyelerimiz ve çözüm bekleyen onca hayati sektörel sorunlarımız varken birkaç kişinin kişisel egolarını tatmin etmelerini bekleyemeyiz” şeklinde sözlerini tamamladı. Lha



Editör: TE Bilisim