İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Rauf Denktaş ve Dr. Küçük isimleri asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır” dedi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın düşüncelerini, fikirlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan “Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği”nin yetkilileri, kuruluş belgesini, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’ndan aldı.

Derneğin kayıt belgesi, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından, dernek Yönetim Kurulu üyeleri Latif Akça ile Münür Öztürk’e teslim edildi.

Dernek adına konuşan Münür Öztürk, ulusal davaya sahip çıkan ve bayrağı Doktor Küçük’ten devralan merhum Denktaş’ın verdiği mücadeleyi, gelecek nesillere doğru aktarmak için yola çıktıklarını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu da Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nin önemini dikkate alarak, derneği ivedi olarak tescil ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın düşüncelerini gelecek nesillere aktarmanın KKTC’yi yaşatma anlamına geldiğini de belirtti.

Derneğin KKTC ile ilelebet yaşamasını temenni eden Bakan Çavuşoğlu, devleti seven herkese derneğe katkı koyması çağrısında bulundu ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz sivil toplum örgütlerinin çok olduğu bir ülke. Şu an da 1000’in üzerinde dernek var 1500’den fazla da başvuru var. Bakanlığa geldiğim günden itibaren tabela derneklerin oluşmaması için çok hassas oldum ve ülkemiz için çalışma amacı güden, sivil topluma hizmet edecek derneklerin kurulmasını destekledim.

Fakat, henüz 1-2 gün önce bilgime gelen bir başvuru oldu ki hızla tamamlanması için ne gerekirse yapılmasını istedim. Çünkü bu dernek Kurucu Cumhurbaşkanımızın Düşüncelerinin yaşatılacağı dernekti. Yani bu, KKTC’ni yaşatmak demektir. Bugüne kadar kurulan derneklerin içinde en büyük heyecanı duydum diyebilirim. Ölüm yıldönümüne eş bu derneğin kurulması bizler için ayrı bir heyecandır ve çok anlamlıdır.”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısı ile yayımladığı mesajda ise şunları kaydetti:

“Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün ilk yıldönümünde büyük üzüntü ve derin saygı ile anıyoruz. Rauf Raif Denktaş’ın ve Dr. Fazıl Küçük’ün isimleri Kıbrıs Türk Halkı ve Türk Dünyası tarafından asla unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Rauf Denktaş, Dr. Küçük’ten aldığı bayrağı göndere çekmiş ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’ne olan sevgisi ve devlete olan bağlılığı sadece bizler tarafından değil tüm dünya tarafından bilinmektedir. Böyle bir Liderin düşüncelerini gelecek nesillere taşımak aslında, bu genç cumhuriyeti yaşatmak anlamındadır. Rauf Raif Denktaş’ı saygı,sevgi ve minnetle,özlemle anıyoruz.”
Editör: TE Bilisim