Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü 2013 Güz dönemi’nde 10 farklı projeye imza attı.

Bitirme Projesi kapsamında çekilen filmleri kısa film, belgesel, kamu spotu ve video klip (müzik klibi) kategorisinde hazırlandı. Projeler Radyo TV ve Sinema bölümü son sınıf öğrencilerinin 4 yıllık eğitimleri sonunda yetkinliklerini sergiledikleri ve sektörde yer almaya hazır olduklarını ortaya koyma açısından önem arz ediyor.

Proje öğrencilerinden, Yağız Buğra Özcan ve Savtekin Emre Topaktaş kısa film projeleri ile mezun olmaya hak kazanırke; Melih İzvere, Şehnaz Hayfavi, Koray Gürcan, Fevzi Karadağ değişik alanlarda belgeseller üretmişlerdir.

Son sınıf öğrencilerinden Nail Memiş ve Burak Dündar ise kamu spotu çalışmalarında çevre konusunda, sosyal sorumluluk bilinci ile duyarlılık yaratmayı hedeflemişlerdir.

Ayrıca ülkemizin genç müzisyenleri arasında kabul edilen Emre Pehlivan ise kendi söz ve bestesini yapıp seslendirdiği şarkısının video-klip çalışmasını da kendisi çekmiştir.

Ülkemizde sözlü tarihin kayıt altına alınması düşüncesi ile gerçekleştirilen belgesellerde ise; Kıbrıs’ta ulaşım tarihi, Sıla 4 Grubunun müzik yolculuğu ve Bayrak Radyosu’nun tarihsel gelişim serüveni belgeselleştirilmiştir.

Rayo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap yapılan çalışmaların kopyalarının artık “YDÜ Büyük Kütüphane” ye de verileceğini ve ilgilenenlerin bu filmlere buradan ulaşabileceğini ifade etti.

İlerleyen günlerde bu çalışmaların YDÜ TV’de de yayınlanacağını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Kasap, projelere büyük emekler verildiğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, mezun olan genç iletişimcilerin sektörde başarılı olacaklarına inandığını belirtirken, Radyo TV ve Sinema Bölümü’nde üstün bir eğitim verildiğinin altını çizerek, tüm mezunlara sonsuz başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim