Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Dr. İlter Turan, Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) Çatışma ve Krizlerde Uzlaşmazlıkların Çözümlenmesi” konulu seminer verdi.

Üniversiteden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Turan, Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Müzakereye taraf olanların anlaşma niyetinde olduklarını sadece söylemle değil, eylemle de göstermesi gerektiğini kaydeden İlter Turan, şunları kaydetti:

“Müzakerelerin doğru ve sağlıklı yürütülebilmesi için belli aşamalar vardır. Öncelikle taraflar arasında sağlıklı bir iletişimin kurulması, bunun işletilmesi gerek. Bununla birlikte taraflar arasında güven inşa edilmelidir. Güvenin tesisi müzakerelerin başarısı ve uzlaşmazlığın silahlı çatışmaya dönüşmemesi açısından çok önemli ve gereklidir. Müzakerelerin sağlıklı yürütülebilmesi için altı çizilmesi gereken diğer bir konu ise taraflar arasında müzakere edilen sorunların giderilmesi için kullanılacak yöntemler üzerinde fikir birliğine ulaşılmasıdır. Müzakerelerde izlenecek temel ilkeler, katılımcılar, ihtilaf alanları ve başlıkları... Bunların hepsi üzerinde anlaşılması gereken konulardır.” 
Editör: TE Bilisim