Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) ‘den Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey’e Onur Madalyası

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Tıp Fakültesi Dekanı ve Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey 8-11 Haziran 2013 tarihlerinde Kanada Quebec City’de Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) ve Canadian Association of Pathology (CAP) işbirliği ile düzenlenen 27. Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Kongresine davet edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) tarafından onur madalyası alan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey , çalismalarini kendisine ziyarette bulunan Yakın Doğu Tv mikrofonlarına anlattı.
Dekan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, kongrenin bilimsel ve sosyal programları yönünden çok zengin olduğunu, kongrede ‘’Türkiye ve Kıbrıs’ta Patoloji‘’ konulu konferans verdiğini belirtti .

Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği Başkanı olarak yapmış olduğu çalismalari anlatan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, laboratuvarlardaki kalite kontrol, akreditasyon ve kalite güvenliği açısından yapılan çalismalarin bilimsel düzeyde olma gerekliliğini , bunun çok ciddi bir süreç olduğunu,deneyimli bir ekiple gerçekleşebileceğini, ve devlet güvencesinde gelişebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Mocan katıldığı uluslararası bilimsel toplantılarda tanıtımının sadece Türkiye ve Kıbrıs’la sınırlı kalmadığını ,Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa (Near East Unıversıty Nicosia)’ni ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de çalismalarinin bildirildiğini kaydetti.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir yenilik daha...
Prof. Dr. Mocan, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East Univesity Nicosia Cyprus) Tıp Fakültesinin 2008 yılında İngilizce dili ile eğitim- ögretime başladığını , fakültenin eğitim programlarının yeterliliği,eğitici kadrosunun deneyimli ,alt yapısının ileri derecede gelişmiş olması ve modern donanımlı hastanesi yanısıra alanlarında çok başarılı hekimlerinin bulunması nedeni ile T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından takdir görerek, 2013-2014 eğitim -ögretim yılında Türkçe Tıp eğitiminin de verileceğini söylerken daha fazla doktor yetiştirmek gerektiğini, sağlığın en önemli hazinemiz olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim