22-23.12.2017 tarihleri arasında, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri sorumluluk sahası içerisinde asayiş ve trafik operasyonları düzenlenmiştir.

Lefkoşa genelinde yapılan trafik ve asayiş operasyonunda toplam 211 araç kontrol edilmiş ve kontroller neticesinde suç işlediği tespit edilen 30 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken, çeşitli suçlardan dolayı 5 araç trafikten men edilmiştir.

Gazimağusa’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler, bet ofisleri, gece kulüpleri ile alkollü içki satışı yapılan market, restoran ve barlar kontrol edilmiştir. Kontroller sonucu kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 12 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 450 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 153 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.

Girne Bölgesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler, barlar, kahvehaneler, diskolar ve gece kulüpleri kontrol edilmiştir. Kontroller sonucu kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 16 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 800 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 240 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.

Güzelyurt Bölgesinde gerçekleştirilen operasyonu sonucunda bölgede faaliyet gösteren gece kulüpleri ve alkollü içki satışı yapılan mekânlar kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 215 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 42 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir. Araçlarda yapılan aramalarda ise A.A.T.(E-20)’nin kullanımında bulunan araçta bir adet kama bulunmuş ve bahse konu şahıs hakkında yasal işleme gidilmiştir.  

Editör: TE Bilisim