“İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” motosikletlileri bugün Pirgo ve Bostancı sınır kapılarında eylem yaptı, eylemler nedeniyle geçişlerde zaman zaman aksama oldu.

Eylemler yarın Ledra Palace ve Metehan,  pazar  günü de Akyar sınır kapısı ve Derinya’da devam edecek.

İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” ilk eylemini bugün Yeşilırmak Kapısı’nın Güney’indeki Pirgo köyünde yaptı.

Yeşilırmak-Pirgo Kapısının Güneyindeki geçiş noktasındaki eyleme katılan 40 civarında Rum motosikletli sınır kapısı önünde sürüş yaptı.

KKTC vatandaşlarının, Güney Kıbrıs’a geçişleri olay çıkmaması için tedbir amaçlı olarak geçici bir süreliğine durduruldu.

Rum motosikletlilerin eylemi öğleden sonra Bostancı kapısına taşındı.

“İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” motosikletlileri  Bostancı Kara Giriş Kapısının Güney tarafındaki bölgede toplandılar ve eylem yaptılar.

Polis Bostancı Sınır kapısındaki eylemde herhangi bir taşkınlık olmadığını ve eylemin olaysız sona erdiğini açıkladı… Eyleme, 25 civarında Rum motosiklet ile birlikte toplam 50 kişi katıldı.

Rum motosikletliler sınır kapılarındaki eylemlerine pazar gününe kadar devam edecek.

Eylemler, yarın Lefra Palace ve Metehan,  6 ağustos Pazar  günü Akyar Sınır kapısı ve Derinya’da sınır bölgesinde devam edecek.

Polis, Rum motosikletlilerin eylemlerinin devam edeceği Pazar gününe kadar Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Kıbrıs’taki vatandaşlarına motosikletlilerin eylemleri konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, eylemlerin olacağı bölgelerden uzak durmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim