Değerli Halkımız,

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörünün esas olduğu, dinimizin en müstesna günlerinden biri olan Kurban Bayramını önümüzdeki günlerde hep birlikte kutlayacağız.

Polis Genel Müdürlüğü, bu müstesna günlerden olan Kurban Bayramını halkımızın huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmesi için, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini almıştır.

Şikayetlerinizi ve yardım taleplerinizi değerlendirmek için her zaman olduğu gibi “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 ALO NARKOTİK” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat siz değerli halkımızın hizmetinde olacağız.

Bizleri ve halkımızı derin üzüntüye boğan, ülkemizi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarına hep birlikte “dur” diyebilmek için, aldığımız tedbirlerin yanında sizlerin de yardım ve desteğine ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.

Bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak olan trafikte, kendinizin, sevdiklerinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için;

- Trafik kurallarına mutlaka uyunuz.
- Aracınızı yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özeni göstererek sürünüz.
- Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden Polise ihbar ediniz.
- Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız.
- Alkollü araç kullanmayınız, eğer alkol almışsanız veya araç kullanamayacak kadar kendinizi yorgun hissediyorsanız mutlaka en yakın polis birimini arayıp yardım isteyiniz.
- Trafikte önceliğiniz, arzuladığınız yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak olsun.

Tüm halkımızın Kurban Bayramını, en içten dileklerimizle kutlar, sağlıklı huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dileriz.



POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  
Editör: TE Bilisim