Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, İngiliz Yüksek Komiserliği’nin Pile’de geçişlerde yaşanan sorun nedeniyle oynanamayan Pile-Tatlısu Seracılar karşılaşması konusunda özür dilediğini ve olayın tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını açıkladığını söyledi.

Özgürgün, bazı oyuncular ile 4’üncü hakemin Türkiye uyruklu olması nedeniyle İngiliz Üsler yetkililerinin Pile’ye geçiş izni vermemesinin ardından İngiliz Yüksek Komiseri ile yoğun girişimlerde bulunduklarını belirtti.

İngiliz Yüksek Komiserliği’nin, yaşanan olaydan dolayı dün akşam özür dilediğini açıklayan Özgürgün, şöyle devam etti:

“İngiliz Yüksek Komiser Yardımcısı dün akşam bizden özür dileyerek, bu olayın aslında yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve oradaki görevlilerin uygulaması olduğunu, ama kendilerinin bunu tasvip etmediğini belirtti. Bundan sonra herhangi bir şekilde böyle bir olaya İngiltere devletinin müsaade etmeyeceğini söyledi. Maçların da, normal spor müsabakalarının da devam edebileceğini belirtti.”

İngiliz Yüksek Komiserliği’nden ciddi yanlışın tekrarlanmayacağı konusunda garanti aldıklarını vurgulayan Özgürgün, spora siyaset karıştırılmaması temennisini yineledi.

Editör: TE Bilisim