Türkiye kökenli futbolcu, hakem ve taraftarların geçtiğimiz hafta Pile’ye maça giderken Beyarmudu Sınır Kapısı’nda geçiş sorunu yaşaması üzerine Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Gençlik Spor Bakanlığı ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bu akşam bölgeye giderek durumu yerinde inceledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Gençlik Spor Bakanlığı Koordinatörü ve Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Yurdaer Garip, Hakemler Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve spor yazarlarından oluşan heyeti Pile Muhtarı Necdet Ermetal sınır noktasında karşıladı.

Heyet, Pile Aydan Karahan Stadyumu’na giderek Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve Pile Spor Kulübü Başkanı Engin Çelebi ile görüştü, inceleme yaptı.

Pile Aydan Karahan Stadyumu’nda basına açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, sorunun bugün çözüldüğünü, KKTC doğumlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sınır noktasında kimliğini bırakarak geçiş yapacağını, dönüşte ise kimliklerini geri alacaklarını söyledi.

Sertoğlu, sınır kapısında geçen hafta yaşanan sorun üzerine, yetkililerle görüşülerek çözüme varıldığını, bundan mutluluk duyduklarını kaydetti. Yapılacak uygulama ile kişilerin rencide edilmesinin önüne geçileceğini söyleyen Sertoğlu, “Pile bizim için çok önemli. Sorunların önüne geçilmesi için elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Sertoğlu, stadyumun elektrik sorunu konusunda da gerekenin yapılacağını söyledi.

Pile Muhtarı Ermetal da, sorunla ilgili İngiliz yetkililerle görüştüklerini ve çözüm sağlandığını belirtti. Ermetal, İngiliz yetkililerden sorununun tekrarlanmayacağı konusunda garanti aldıklarını da kaydetti.

Pile Spor Kulübü Başkanı Engin Çelebi ise, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun soruna ciddiyetle yaklaşıp sonuca varan yanıtlar verdiğini belirtip teşekkür etti.

Çelebi, her koşulda spor yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de, Pile’nin artık sorunlarla anılmasını istemediklerini, spora siyaset karıştırmanın doğru olmadığını kaydetti. Pile’nin KKTC’nin “Avrupa Birliği kapısı” olduğunu söyleyen Edip, güzel olaylarla anılmak istediklerini vurguladı.
Editör: TE Bilisim