Sayın Başkanım, öncelikle yoğun ve stresli günlerden geçtiğimizin farkındayım. Ancak siz her ne kadar 2015 Cumhurbaşkanı adayı dahi olsanız asli göreviniz an itibari ile KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’dır.
O yüzden yazacaklarımı bu sıfatınız ile değerlendirmenizi rica ederim.

Malumunuz geçen hafta Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinin “oy birliği” ile aldığı karar doğrultusunda Ana Muhalefet Partisi konumundaki Ulusal Birlik Partisi tarafından şahsım Yayın Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği için önerilmiş, ilgili komitede CTP, DP ve UBP’nin katılımcıları tarafından da değerlendirilmiş ve Genel Kurula gönderilmişti.

Genel kurulda önce “oy çokluğu” denmiş daha sonra itirazlar üzerine yeniden oylama yapılmış ve üyeliğim RET edilmişti.
Cumhuriyet Meclisi tarihinde bir “ilk “olmuş olan bu olay beni ziyadesi ile üzmüştür.
Üzülmemin sebebi o kuruma atanmamış olmak değil! Bir kaç CTP’li ve bir iki tane DP’li miletvekilinin şahsıma olan bakış acılarından ötürüdür. Öyleki ki bu iki partimizin bu yönde (Ret kararı verilsin) şeklinde bir grup kararı da yoktur. Bunu bana her iki partiye mensup milletvekilleri bizzat söylemişlerdir.
Hal böyle iken bir iki kişinin kişisel husumeti var diye alınan karardan ötürü Demokrasimizin yara almasına ve komitelerde görev yapan vekillerimizin kendi partilerince küçük düşürülmesine gönlüm asla izin vermez! Vermeyecek te...
Ancak ilk kez iktidar bu ülkede Ana Muhalefetin seçiminine yasal olmasına karşın karşı çıkmıştır. Bu bir emsal teşkil edebilir. Yarın CTP ve DP muhalefette olabilir. UBP’de bu olayı örnek gösterip CTP ve DP’nin önereceği isimleri RET edebilir.
Çoğulculuk anlayışı ve Demokrasinin zarar görmemesi adına, UBP tarafından “tekrardan“ YYK üyeliğine aday gösterilmiş olmam nedeni ile bu konuda gerekli konsensüsu sağlamanızı rica ederim.
Bu açıklamayı buradan paylaştım ki asla ve asla zorla bir yere atanmak gibi endişemin ve beklentimin olmadığını da tüm kamuoyunun bilmesini isterim.
Üstelik beni bu makama uygun gören çok kıymetli UBP Genel Başanı Hüseyin Özgürgün ve UBP’li milletvekilleri ile görüştükten sonra bu görevden affımı da isteyeceğimi buradan açık açık yazmak istiyorum.
Robert A. Dahl’ın şu sözlerini hatırlatmak istiyorum; “Demokratik kurumların gelişiminde üç büyük kilometre taşı bulunmaktadır: Oylama yoluyla kamusal kararlara katılma hakkı, temsil etme hakkı ve muhalefet yapma hakkı.”
Umarım bu üç önemli hususa başkanlığını yaptığınız yüce Meclisimizin tüm unsurları riayet eder ve daha demokratik bir yapı altında meclisimiz çalışmalarını sürdürebilir...  
Editör: TE Bilisim