8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz PC238 sefer sayılı Ercan – Adana seferinde misafirlerimizden “52 yaşındaki Tahir Yüksel ve annesi İlter Emine Yüksel’in yaşadıkları istenmeyen olayla ilgili Pegasus Ailesi olarak çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Bununla birlikte konuya dair açıklamamızı bilginize sunarız.
Konuyu incelediğimizde misafirimiz Tahir Yüksel ve annesi İlter Yüksel’in biletlerini acente kanalı ile aldıkları ve biletlerini aldıkları sırada ve sonrasında koltuk alımı yapmadıkları görülmektedir. Uçuşlar için koltuk atamaları check-in işlemi sırasında otomatik olarak yapılmaktadır, ancak misafirlerimizin dilediği koltukta oturabilmesine olanak sağlayan ücretli koltuk satın alınması ek hizmet olarak sunulabilmektedir. Misafirimizin bu konuda hassasiyeti ile ilgili bilgimiz olması halinde mutlaka ücretsiz olarak yardımcı olabilirdik ancak çağrı merkezimize veya acentemize yapılmış bir başvuruya ulaşamadık. Misafirimize ulaştığımızda, sonraki uçuşları için bu konuda bize bilgi vermelerini özellikle rica edeceğiz.
Detaylı olarak incelediğimizde, misafirimiz kontuara başvurduğunda müsaitlik durumuna göre yapılabilecek organizasyonun da yapılamamış olduğunu, çünkü daha önce gelen misafirlerimize ön koltukların verilmiş olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede kontuardaki görevlilerimiz o sırada müsait olan ön koltuklardan misafirimize 2C, annesine ise 3F verilmiştir. Tahir Bey’in oturmak istediği 1A numaralı koltuk ise, başka bir misafirimiz tarafından alınmış olup bu misafirimiz uçuş sırasında da almış olduğu yere oturmak istediğini beyan etmiştir. Bu gelişme üzerine Tahir Bey’in fiziksel ve sözel olumsuz tepkiler göstermesi nedeniyle uçuşun ve diğer misafirlerimizin güvenliğini koruyabilmek için, konu mesul kaptan pilotumuza aktarılmış ve standart prosedür uygulanmıştır.
Sayın Tahir Yüksel’in annesinin duruma müdahil olması ile misafirimizin özel durumu anlaşılmış ve karşılıklı görüşmeleri takiben seferimiz kısa süreli bir rötarla kalkışını gerçekleştirmiştir.Misafirimiz daha sonraki uçuşları için bize başvurduğu ve özel durumu ile ilgili bizi önceden bilgilendirdiği sürece, ön koltukların kendileri için rezerve edilebileceğini ayrıca paylaşmak isteriz. Bu konuda uçak tipine göre, ön koltukları acil çıkış olarak belirlenmiş uçaklarda bunun hiçbir havayolu tarafından yapılamayacağını, uçuş kuralları gereği bu koltukların acil durumlarda uçuşun boşaltılmasında sorumluluk alabilecek misafirlere verilebileceğini hatırlatmak isteriz. Uçak tipine göre, ön koltuk acil çıkış değilse gerekli yardım maksimumda gösterilecektir.
Pegasus Hava Yolları olarak tüm misafirlerimize son derece özenle ve hassasiyet ile yaklaştığımızı belirtir, bu yanlış anlaşmanın bizleri de üzdüğünü özellikle vurgulamak isteriz.
Saygılarımızla,

Pegasus Hava Yolları



Editör: TE Bilisim