Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ilk genel seçimlerde partisini birinci parti yaparak, iktidara taşımanın boynunun borcu olduğunu belirterek, bunu başaramaması halinde görevini hemen bırakacağını söyledi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, 6 Haziran’da gerçekleşecek Tüzük Kurultayı hazırlıklarını ilçelerde sürdüren Ulusal Birlik Partisi Tüzük Komitesi dün akşam Gazimağusa’daydı.

Gazimağusa R.R.Denktaş Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yanısıra Tüzük Komitesi üyeleri Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, İskele Milletvekili Hamit Bakırcı ve Gazimağusa Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Dursun Oğuz ve Erdal Özcenk, Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, bazı UBP’li belediye başkanları ve çok sayıda parti yetkilisi katıldı.

Burada partililere seslenen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, görevi devraldığı 31 Ağustos 2013 tarihinden günümüze Ulusal Birlik Partisi’ni, yaşadığı derin ayrılıkların yarattığı olumsuzluklar ve içine düşürüldüğü mali krizlere rağmen dimdik ayakta ve ülkenin en büyük partisi olarak tutmayı başardığına inandığını söyledi.

“Devrim niteliğindeki” tüzük değişikliği sonrası yeni yol haritasının hazırlıklarını başlatacaklarını kaydeden Özgürgün, UBP’lilerin görüş ve önerilerini rehber edinerek, çok daha güzel günlere ulaşacaklarını; ülke insanına çok daha yararlı ve doğru hizmetler sunacaklarını belirtti.

“PARTİMİ İKTİDARA TAŞIMAK BOYNUMUN BORCU”

“İlk genel seçimlerde partimizi birinci parti yapmak, iktidara taşımak boynumun borcudur” diyen Özgürgün, “Bu benim sınavımdır. Bu sınav hakkımdır. Başaramazsam görevimi hemen bırakırım. Yeni gelecek arkadaşımın bu yoldaki uğraşlarına her türlü katkı koymaya da hazırım.” ifadelerini kullandı.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Türkiye benim anavatanımdır. UBP’nin kuruluş misyonunun gereği olan değerler kırmızı çizgilerimizdir. UBP’liyim diyen herkesin, özgürlüğümüzün ifadesi olan bayrağımıza, vatan topraklarımıza, et tırnak olduğumuz Anavatanımıza bağlılığı asla tartışılamaz. Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz Türk ulusunun her türlü duygu ve düşüncelerini kalben paylaşmak ortak inancımız olmuştur. Kıbrıs Türk halkı bugüne ulaşıncaya kadar birlikte yol aldığı Anavatan Türkiye ile geleceğinin inşaasında da birlikte yürümekte kesin kararlıdır. Macera peşinde olanların ya da başka amaçlara hizmet adına tavır alanların zaman zaman denediği Türkiyeli, Kıbrıslı ayrımcılığı hamleleri asla hayat bulamayacak, düşmanlarımızı sevindiremeyecektir”

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Hükümeti de eleştiren Özgürgün, bugün gelinen noktanın hiç de sürpriz olmadığını savundu.

Özgürgün, şöyle devam etti:

“Haklarında, kuruldukları günden bugüne yaptığım değerlendirmeler beni yanıltmamıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanı olmama rağmen yanılmak isterdim. Çünkü KKTC’nin iki yılı kaybedilmiştir, ülke kaos içindedir. Kendilerine göre son günlerini yaşamaktadırlar. Ancak halen daha skandal kararlar üretmekte ya da üretmeye heveslenmektedirler” 
Editör: TE Bilisim