Tatar yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Özgürgün’ün kendisinin iddia ettiği gibi UBP’nin bir bölünme tehlikesi yaşaması söz konusu olması haline bunun baş sorumlusunun, yaptıkları yanlışlarla Özgürgün olduğunu, kendilerinin partinin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için mücadele verdiklerini belirtti.

“Özgürgün’den asla bakanlık talebi olmadığını” belirten Tatar, Özgürgün’ü doğruları söylememekle suçladı.

Tatar, Özgürgün’ün açıklamaları ile partide birlik beraberliği, bütünlüğü tehlikeye attığını öne sürerek, parti tabanıyla yeterli diyaloğu kurmadığını, gereken çabayı göstermediğini, yerel seçimi başarıyla yönetemediğini ve hükümette de önemli hatalar yaptığını iddia etti.

UBP Genel Başkanı’nın değişmesi gerektiğini, halkın ve tabanının beklentisinin bu yönde olduğunu savunan Tatar, “Elbet ki diğer aday arkadaşlarımızın adaylık zamanlamaları ile ilgili farklı gerekçeleri ve görüşleri olabilir ama benim adaylık kararım en az bir yıl öncesine dayanmaktadır ve pek çok partili kardeşim uzun süredir benim aday olacağımı bilmekte, konuşmakta idi” dedi.

Kendisinin aday olurken temel hedef olarak ülkenin ekonomik kalkınmasını başarmayı, ülke insanını yüksek refah ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedeflediğini söyleyen Tatar, Kıbrıs konusunda da, artık halkın hak ve hukukunun korunduğu, uluslararası alanda hak edilen yeri aldığı ve parti ilkeleri ve görüşleri çerçevesinde bir sonuca bağlanması yolunu seçtiğini kaydetti.

Tatar açıklamasını “Sayın Özgürgün’e karşı mücadelem şahsi değildir. Sayın Özgürgün’ü başarısız bulduğum ve UBP ile ülkemizin daha iyi bir yönetime layık olduğuna inandığım için adayım” ifadeleriyle tamamladı.
Editör: TE Bilisim