Ülkemizin tanınmış Mimarlarından Ali Aytaç Baklacı Lefkoşa'ya yapılması düşünülen park projesinde yerli mimar olmamasını eleştirdi.

Baklacı'nın açıklaması şöyle:

"Kendi ülkesinde TASARIM yapması kısıtlanmış KKTC'li Mimarlarımız ve Mühendislerimiz Cumhuriyeti... Baş Mimar Sayın AKINCI...

Sayın Akıncı hayatında ÖZEL SEKTÖRDE mimarlıktan para kazanmanın ne olduğunu bilemediği için projeleri de TC'de yaptırmaya başlamış... Memuriyet hükmedenlerin İLİKLERİNE kadar işlemiş. Hayırlısı olsun diyelim yeni proje için... Ve daha niceleri hükümetler tarafından izin verilen DIŞ KAYNAKLI PROJELER için... Kendi insanının geleceğini DÜŞÜNEMEYENLER için HAYIRLI OLSUN...!!!

KENDİ ÜLKESİNDEKİ meslektaşı mimarları çok çabuk unutmuş... :) Olayı haklılaştırmak için bunun da bir kulpunu bulurlar yakında... :) Ne MEKLEKET ama ...!!! Projelerimiz başka taraftan... Ustamız işçimiz başka taraftan... Yakında Cumhurbaşkanımız da başka taraftan olabilir demek ki... :)

Susmayacağım çünkü sizler SAĞCI veya SOLCU geçineniyle sevgili hükmedenler ÖZEL SEKTÖR'ü HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ...!!! Bu da garip bir MEMURİZM mantığı işte... :) Amaç güzele varmaksa BU ÜLKENİN mimarları arasında bir YARIŞMA düzenlenir. Bunun yolu budur... Bilmeyen varsa umarım öğretebiliriz...

Lütfen yazım SAĞ veya SOL diye algılanmasın... Mevcut durum 44 yıldır hep vardı... Bütün TOPLUM ve bugüne kadar TÜM HÜKMEDENLER bu DURUMDAN sorumludur... HEPİMİZ SUÇLUYUZ..."

Editör: TE Bilisim