TDP’den yapılan açıklamaya göre, kongrede konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, görüş, düşünce ve politikaları halkın geniş kesimlerinden onay bulmaya başlayan, yeni katılımlar ve ülke genelinde kurulan yeni örgütlerle birlikte güçlenen, yenilenen vizyonu ve genişleyen kadroları ile TDP’nin ülkenin geleceğinde mutlaka etkin bir rol alacağını söyledi.
Özyiğit, “Halkımızdan aldığımız destek ve güçle yolumuzda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. TDP bu ülkenin aydınlık geleceğinde mutlaka öncü rol oynayacaktır” dedi. 

Kongreye TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, bazı MYK üyeleri ile bölge üye ve sempatizanları katıldı.

Açılış, divanın oluşumu, Lefkoşa İlçe Başkanı ile Genel Başkan’ın konuşmaları ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali raporun okunup aklanmasının ardından seçimlere geçildi. Onur Gerçeker yeniden TDP Göçmenköy-Taşkınköy Örgüt Başkanlığı’na getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Emre Dinçoğlu, Elif Gürcan, Narin Gürbüzer, Nuran Tanca, İbrahim Şükür, Mustafa Ağa.”

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özellikle son yerel seçimlerin ardından TDP’ye katılımların arttığını, aynı zamanda birçok belde ve köyde örgüt kurduklarını belirterek, Göçmenköy Taşkınköy Örgütü’nün de 6 ay önce kurulduğunu anımsattı. TDP Göç-Taş Örgütü’nün 6 aylık dönem içerisinde başta Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Özyiğit, bu özveriyi gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

Son aylarda TDP’ye yüzlerce kişinin katıldığını, yeni örgütler kurduklarını, yakın zamanda birçok bölgede daha yeni örgütler kuracaklarını belirten Özyiğit, TDP’nin güçlenmesinin önemine dikkat çekti, katılan her bireyin, kurulan her örgütün, çözümün sağlanması, demokrasinin yerleşmesi ve aydınlık yarınlar için önemli olduğunu söyledi. Özyiğit “TDP, yeni katılımlar, adanın her tarafında kurulacak örgütlerle birlikte ülkenin geleceğinde etkin söz sahibi olacaktır” dedi.

“ÜLKEDE GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

Konuşmasında iç politikada yaşanan gelişmelere de değinen Özyiğit, ülkedeki gidişatın iyi olmadığını her sektörde kaos yaşandığını, özellikle ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntıların olduğunu vurguladı.

“Ülkede, yağma-vurgun talanın temsilcileri ile ‘bu çarpık düzenden hesap soracağım’ diyerek yola çıkan ancak süreç içinde onlara benzeyenler şimdi ortak oldular” diyerek CTP ile UBP’ye eleştirilerde bulunan Özyiğit, bu ortaklığın toplum yararına icraat yapamayacağını kaydetti.

Cemal Özyiğit; “Eğer bu ülkede tüm sektörler batma noktasına gelmişse, insanların sorunlarına çözüm bulunamıyorsa, yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyorsa, yurtdışında okuyan gençlerimiz geri dönmeyi düşünmüyorsa, buradaki gençlerimiz göçe zorlanıyorsa, ülkede işler yolunda gitmiyor demektir. Bunun başlıca sorumlusu da, çarpık düzeni yaratanlar ile ‘düzeni değiştireceğim’ diyerek göreve gelen ancak düzene ayak uyduranlardır “ ifadelerini kullandı.

“TOPLUMU KİMSENİN AŞAĞILAMA HAKKI YOKTUR”

Devletin çeşitli kademelerinde görev yapan bazı kişilerin ‘suyu biz yönetemeyiz, gelsinler yönetsinler, eğitimi biz yönetemeyiz gelsinler yönetsinler’ anlayışında olduklarını savunan Özyiğit, “Devleti yönetemeyenler giderler, o koltuklar kimsenin malı değil, halkın malıdır. Ya halk yararına doğru dürüst icraat yapacaklar, ya da gidecekler. Bu ülkenin insanına hakaret ettirmeye, aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

TDP Başkanı Özyiğit, hükümetin ve bakanların söylem ve icraatlarının, toplumun son iki seçimde verdiği mesajın algılanamadığının açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Önümüzdeki bir yıl içinde ülkede erken seçim öngördüklerini belirten Özyiğit, yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığında olduğu gibi, toplumun önüne nitelikli kadrolar ve ayakları yere basan, gerçekçi politikalarla çıkarak, halkın beklediği, hak ettiği yönetim anlayışını sergilemekte kararlı olduklarını ifade etti.

“16 KOMİTE ÇALIŞIYOR”

Ülke geleceğini şekillendirme noktasında TDP olarak ev ödevlerini yerine getirmek için büyük çaba gösterdiklerini, Tüzük Kurultayı’nın ardından komitelere ağırlık verdiklerini, alanında uzman kişilerden oluşan 16 ayrı komitenin çalışmalarına başladığını açıklayan Özyiğit, “Bir yandan yapıcı eleştirilerimizi yaparken, diğer yandan da ne yapacağımıza dair politikalar üretiyoruz” dedi.  

ÖZMEN BİRİNCİ

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci geçmiş yönetime, gerek bölgede gösterdikleri çalışmalar, gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya koydukları uğraşlar için teşekkür ederken, kongrede göreve gelen ekibe başarılar diledi.

Taşkınköy-Göçmenköy bölgesinde son iki seçimlerde birinci çıktıklarını anımsatan Birinci, bunun önemine dikkat çekti, aynı zamanda sorumluluklarını artırdığını söyledi.

29 Kasım’da da Lefkoşa İlçe kongresinin gerçekleştirileceğini anımsatan Birinci,  ‘benim de bu ülkede yapacak şeylerim vardır, benim de söyleyecek sözlerim vardır, benim de geleceğe yönelik planlarım vardır’ diyen herkesi görev almaya davet etti.

ONUR GERÇEKER

TDP Göç-Taş Başkanlığına yeniden seçilen Onur Gerçeker ise kendisine bu görevin layık görülmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Yönetimdeki arkadaşları ile birlikte aldıkları görev ve sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Gerçeker, başta bölge halkının sorunları olmak üzere yaşanan sıkıntıların giderilmesi için ellerinden ne gelirse yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Onur Gerçeker, “Bölge halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Onların sıkıntılarını gidermek, beklentilerine yanıt vermek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Halkımızdan da beklentimiz en küçük bir sorunda dahi bize ulaşması ve sıkıntılarını aktarmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim