Ortak aday çıkarma konusunda muhalif partiler, BES, sendika ve örgütlerle bu hafta içerisinde çeşitli temas ve görüşmelerde bulunacaklarını, şu an için isimler üzerinde durmadıklarını belirten Özyiğit, öncelikli olarak ortay aday çıkarma konusunda uzlaşıya varılması gerektiğini, isimlerin bu uzlaşının ardından değerlendirilebileceğini kaydetti.
TDP olarak LTB’yi yeniden ayağa kaldıracak, hem çalışanların, hem de Lefkoşalı’nın mağduriyetlerini giderecek bir ortak aday etrafında kenetlenmeye ve ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten Cemal Özyiğit, bunun mümkün olamaması halinde ise, kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını, seçimde de oldukça iddialı olacaklarını kaydetti.
Gelinen aşamada UBP’li belediye meclis üyelerin geç de olsa istifa ettiklerini belirten Özyiğit, 60 gün içinde LTB’de hem başkan hem de Meclis Üyeliği seçimlerinin aynı zamanda olabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının elzem bir gereklilik olduğunu vurguladı.
Lefkoşa halkının hizmet beklediğini, Lefkoşa’nın sokaklarının çöplüğe, yolların köstebek yuvasına dönüştüğünü belirten Özyiğit, “LTB hizmet veremez duruma gelmiştir. Bundan çıkış yolları biran önce bulunmalı ve ileri doğru adımlar atılmalıdır” dedi.
“Çalışanlar aylardır maaş alamaz, evlerine ekmek götüremez durumdadırlar. Sayıştay Raporları ile belgelenen usulsüz ve keyfi uygulamalarla LTB olanakları har vurup harman savrulmuş belediye borç batağına sürüklenmiştir” diyen Özyiğit, TDP’nin LTB konusunda çözüm üretilmesi konusunda Meclis’e sunduğu yasa önerilerinin, UBP’nin devşirme milletvekilleri ile elde ettiği parmak hesabıyla reddedildiğini ve LTB’nin bugün içinden çıkılmaz hale geldiğini kaydetti.
“Hukuk skandalı yaşanmaktadır”
Usulsüz ve keyfi uygulamaları Sayıştay Raporlarına yansıyan ve 5 yıla kadar hapsi istenen LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları ile ilgili yargı sürecinin bir türlü başlatılamadığını belirten Özyiğit, “Ne yazık ki bu konuda bir hukuk skandalı yaşanmaktadır” dedi.
Hem LTB’nin, hem de Lefkoşalı’nın önünü açmak için LTB Meclisi’ndeki TDP’li 2 üyenin diğer muhalif üyelerle birlikte 3 ay önce istifa ettiklerini anımsatan Özyiğit, geride kalan UBP’li 12 Meclis Üyesinin hem çözüm üretecek, hem de LTB’nin önünü açacak adımı atma cesaretini ve basiretini zamanında gösteremediklerini ve Lefkoşalıya ve çalışanlara 3 ay daha kaybettirildiğini kaydetti.
UBP’li belediye meclis üyelerinin geç de olsa istifa etmelerinin ardından, LTB Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aynı anda seçim yapılması için gerekli yasal değişikliklerin bir an önce yapılması gerektiğine inanç belirten Özyiğit, Lefkoşa ve çalışanların artık kaybedecek bir günlerinin bile olmadığını ifade etti.
“Hükümet de istifa etmeli”
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, göreve geldiği günden itibaren çalışanlara ve halka verdiği sözü tutmayan, AKP’nin dayatmalarına boyun eğerek Kıbrıs Türkü’nü yaşamından bezdiren Başbakan İrsen Küçük’ün de derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.
Ülkede yaşanan yasadışı ve keyfi uygulamalara dur deme zamanının geldiğini, hatta geçtiğini belirten Özyiğit, “UBP Hükümeti’nden kurtulmak şart olmuştur. LTB Başkan ve Belediye Meclis Üyelerinden sonra, Sn. Başbakan da derhal istifa etmeli ve hem Lefkoşa halkının, LTB çalışanlarının, hem de Kıbrıs Türk Halkı’nın önü açılmalıdır. Yasal olarak en erken zamanda LTB ve Milletvekilliği Seçimleri birlikte yenilenmelidir.”
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim