Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, KIBRIS TV’de KIBRIS Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emin Akkor’un hazırladığı “Ayrıntı” programında halk arasında örtülü ödenek olarak bilinen hane halkı yardım kalemini 2019 bütçesine almadığını, 2018 bütçesindeki kalemi de özel eğitim alan çocuklar için kullandığını açıkladı.

Bakanlık olarak 2019 yılında hane halkı yardım kalemi istemediklerini ve bütçeye almadıklarını ileten Özyiğit, “2018 yılında olan hane halkı yardım kaleminin 500 bin liralık yardımdır, bunun bir kuruşuna bile partisel bir amaçla dokunulmayacak ve tamamen özel eğitime harcanacak demiştik” dedi.

“500 bin liranın 450 bin TL’si, engelli kardeşlerimizi okullara taşımak amacıyla 2 liftli otobüs alımı için kullandık” diyen Özyiğit, “önümüzdeki günlerde bu araçlar alınmış olup okulların ve öğrencilerimizin hizmetine girecek” dedi.

Geri kalan 50 bin liranın ihtiyaçlı özel eğitim alan öğrenciler adına özel eğitim harcamalarında kullanılmak üzere bir grup öğrencilerin ailesine verildiğini söyleyen Özyiğit, bu isimlerin de belli olduğunu belirtti.

2019 yılında da bu kalemi direkt özel eğitimle ilgili kaleme aktardıklarını kaydeden Özyiğit, böylelikle özel eğitime ihtiyaç duyanlara daha fazla katkı sağlayacaklarını kaydetti.

AYRINTILAR KIBRIS GAZETESİ'NDE 

https://www.kibrisgazetesi.com/egitim/hane-halki-yardimi-ozel-egitime-harcandi/58382

Editör: TE Bilisim