Özgürgün, 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk bedenen aramızdan ayrılsa da O’nun geride bıraktığı fikirleri ve eserleri halen yaşamakta, bizlere yol göstermektedir. Bu nedenle, 10 Kasım tarihini bir yas günü olarak değil, Atatürk’ün manevi varlığı ve bizlere emanet ettiği muhteşem eserlerine sahip çıkmak ve bu kutsal değerleri bizden sonraki nesillere aktarmak için anlamlı bir gün olarak değerlendirmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Özgürgün, Atatürk’ün, Türk milletinin en karanlık zamanında ortaya çıkarak azim ve kararlılığıyla parçalanmış bir ülke ve çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni, çağdaş bir devletin temellerini attığını ve bir liderin her ne koşulda olursa olsun vatanı, milleti için neler yapabileceğini kanıtladığını kaydetti.

Atatürk’ün geçmişte vatanı uğruna göze aldıkları sayesinde bugün Türkiye’nin çok daha güçlü, çok daha itibarlı ve her yönüyle tüm dünyada dikkat toplayan bir ülke konumuna yükseldiğini ifade eden Özgürgün, “Bundan sonraki dönemlerde de Atatürk’ün düşünceleri ve idealleri yolumuzu aydınlatmaya, hepimiz için örnek ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde, Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın gururuyla onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun.”

Editör: TE Bilisim