Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin olmadığı hükümetlerde icraat olmadığını savundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partisinden bir heyetle birlikte Akdoğan’da sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Özgürgün UBP’nin hizmet demek olduğunu belirterek, “İnsanımızın çağdaş değerlere sahip çıkarak, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yaşam kalitesini her yeni gün daha da yükseltmek hep temel hedefimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.

Devlete sahip çıkmak, geleceği, Türkiye ile el birliği, gönül birliği ile aydınlığa taşımanın antları olduğunu vurgulayan Özgürgün, “Çünkü devletimiz; halkımızın refahı, huzuru, mutluluğu, güvenliği demektir” dedi.

Özkan Yorgancıoğlu Başbakanlığındaki hükümetin bir yıl gibi kısa sürede ülke ekonomisini çökerttiğini ileri süren Özgürgün, hükümetin yarınlara ilişkin umutları yok ettiğini ileri sürdü.

Tüm sektörlerin ayakta, sendikaların sokakta olduğunu belirten Özgürgün, “Doldurdukları birinci yıl basın toplantısından daha bir hafta sonra bir bakan istifa ederken, iki bakan da görevden alınıyor. Üç bakanın değiştiği kabinenin hangi başarısından söz edilebilir” dedi.

Özgürgün, beceriksizlikle suçladığı hükümetin ülke değerlerini hızla çökertmeye ve siyasileştirmeye çalıştığını kurumların yıpratıldığını, yükseköğretim kurumlarının dahi siyasete kurban edildiğini iddia etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin liderinin belirleneceği seçim olduğuna vurgu yaparak, KKTC halkının yarınlarını meçhule değil, güvenli ellere devretme kararında olduğunu kaydetti.

Özgürgün; “Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs Türkünün liderliğine aday olacak kişiyi münhal duyurusuyla değil, liderliği, bilgisi, tecrübesi, kararlılığı ve inancı ile, liderliği hak eden, adayını yüreğiyle, bedeninin her zerresiyle inanarak, güvenerek belirledi. O nedenle, Derviş Eroğlu diyoruz. Bu seçimin galibi, KKTC’nin kazanımı anlamına gelen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olması için tek vücut, tek yürek olarak demokratik tüm gayretlerimizi göstereceğiz” ifadelerini kullandı

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun ise, hükümetin başarısız olduğunu savunarak Başbakan Yorgancıoğlu’nu istifaya çağırdı.

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, UBP’nin çok yakında ülke yönetimine geleceğine inanç belirterek, UBP iktidarının KKTC’nin kazanımı olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim