Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Kıbrıs sorunu işgal sorunudur” diyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kodzias’ın "bu sakat fikirleri" üreten aklını ülkesinin sorunlarına çözüm yolunda kullanmasını önerdi.

Özgürgün; “Yunan Bakan, ‘Türk Askeri adayı terk etmedikçe çözüm olmaz’ şeklindeki söylemiyle, bilinen Rum-Yunan korosuna yeni bir ses olarak katıldı” dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yunanistan Dışişleri Bakanı Kodzias’ın, yeni hükümetin güven oylaması öncesi parlamentoda yaptığı konuşmasının Kıbrıs ile ilgili bölümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Belli ki Yunan Bakan Kıbrıs’ın 1974 öncesi tarihini ya bilmemekte, ya da Yunanistan destekli Kıbrıs Rumlarının Kıbrıs Türk halkına reva gördüğü zulüm, işkence ve her türlü insanlık dışı uygulamalarını yok saymaktadır” diyen Özgürgün, adada ENOSİS darbesi sonrası yaratılan durum sonucu, 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın yasal olduğuna ilişkin kendi mahkeme kararlarının bile Kodzias’ı yalanladığını söyledi.

Özgürgün, Yunan Bakan’ın Kıbrıs Türkleri’nin adada kendi evlerinde olduğunu hissetmelerini güvence altına alacak hakları olduğuna inandığını ve de Kıbrıs Türk genç neslinin hayal kurma hakkı olduğuna inandığını söylemesinin akıl sağlığında sorunu yaşadığını gösterdiğini savundu.

Özgürgün açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Rum-Yunan Liderliğinin, yaşanan tüm gerçekleri göz ardı ederek her platformda Kıbrıs Sorununu işgal sorunu olarak gösterme gayreti ve ısrarları, soruna çözüm bulmaya yönelik müzakere süreçlerini olumsuz etkilemekten başka amaç taşımamaktadır, taşıyamaz.

Adada her iki halkın siyasal eşitliğine dayalı kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşmaya varılması yönünde Türk tarafının sergilediği iyi niyetli ve yapıcı tavırlara rağmen Kıbrıs konusunda gerçekleri yok sayan Rum-Yunan Liderliğinin organize saldırı ve tahriklerine Ulusal Birlik Partisi olarak gereken yanıt verilecektir” 
Editör: TE Bilisim