Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Başbakan Hüseyin Özgürgün'e Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu eşlik etti. KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım da kabulde hazır bulundu.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora yaptığı konuşmada, Başbakan Özgürgün'e nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade ederek, binicilik sporunun önemine işaret etti.

Atlı ve binicili yapılan sporun iki canlı yapılan tek spor olduğunu, ayrıca biniciliğin çocuklar için bir terapi, özgüven geliştirme açısından da çok büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Bora, çocukların sağlıklı gelişmesi açısından bu spora ayrı bir önem verilmesi gerekliliğine değindi.

KKTC'de bu spora önem verilmesi gerektiğini, bazı tesisleri gezme fırsatı bulduğunu ve çok eksiklikler gördüğünü ifade eden Bora, binicilik sporunun geliştirilmesi için federasyon olarak tecrübelerini aktaracaklarını, hükümetin de bu alana destek vermesini ve canlılık kazandırmasını istedi.

KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım da, federasyon olarak binicilik sporunun geliştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü, maddi imkanları ölçüsünde spora destek verdiklerini ancak kendilerinin de desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, sporun her alanına olduğu gibi binicilik sporuna da önem verdiklerini, ayrıca kendisinin de bu sporu izlediğini ve yakından takip ettiğini söyledi.

Branşlar arasında ayrım yapadıklarını, özellikle de olimpik branşlara desteğin süreceğini ifade eden Özgürgün, bu sporun pahalı bir spor olduğunu anacak federasyonla birlikte çalışıp bu sporu geliştirebileceklerine işaret etti.

Konuşmaların ardından Bora, Özgürgün'e plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim