Ziyarette konuşan  Türk Kızılayı Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, ramazan ayında Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’yle birlikte bazı faaliyetlerde bulunmak üzere adaya geldiklerini kaydetti.

Birkaç gündür gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Yurdabekçi, KKTC’ye gelmekten dolayı mutlu olduklarını da ifade etti.

Yurdabekçi, Türkiye’de güçlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını  belirterek, çalışmalarını da  anlattı.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Kızılay heyetini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti ve  dernek yetkililerinin önemli ve ulvi bir görev ifa etttiğini söyledi.

Türk Kızılay Derneği ile Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği arasındaki işbirliğinin kendilerine güç verdiğini söyleyen Özgürgün, yıllardır yaptıkları önemli çalışmaların  ve işbirliğinin faydasını gördüklerini belirtti.

Anavatan Türkiye ile her zaman her konuda iş birliği içerisinde  olduklarını da ifade eden Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği’ne ve iki derneğin işbirliğine de  destekleri olduğunu söyledi.

ULUBAY

Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay da, Türk Kızılay Derneği ile güzel bir iş birliği içerisinde olduklarını  anlattı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket  sunumu yapıldı.

Editör: TE Bilisim