Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, “Güney Kıbrıs’ta dün herkesin gözleri önünde gerçekleşen ve Şanlı Türk bayrağının saygısızca yakılmasıyla neticelenen vahim olayları büyük bir endişe ve tedirginlikle izledik” dedi.

Özgürgün, “Bu kabul edilemez saygısızlık Rum tarafındaki ırkçılığın, hoşgörüsüzlüğün ve en önemlisi Türk düşmanlığının akıl almaz boyutlarını gözler önüne sermektedir” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Hüseyin Özgürgün, “Rum liderliğinin yıllarca Rum halkına aşıladığı Anavatan Türkiye ve Türk düşmanlığının bariz bir meyvesi olduğu tartışma götürmeyen bu pervasız davranışın, tüm dünyaya Kıbrıs sorunu ve Ada’daki çözümsüzlüğün temelinde Türklük karşıtı Rum zihniyetinin yattığını bir kez daha ispatlamakta olduğunu” kaydetti.

Özgürgün, “Kıbrıs Türk tarafı olarak her zaman çözüme ve karşılıklı saygı ve hoşgörüye açık olduğumuzu bir kez daha vurgulamakla birlikte, bu tür saygısız, tahrik edici ve halklar arasında güven bunalımı yaratan haksız saldırılara tepkisiz kalmayacağımızı ve bu eylemlere asla tahammül etmeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim