Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Akdeniz’de herhangi bir çatışmaya neden olacağına inanmadığını belirterek, “Ben olmaz diyorum ama olursa kısa süreli olur. Bunun örnekleri 1958’lerde, 1963’lerde ve 1974’lerde vardır. Hepsi de kısa sürdü. Sıcak çatışma olmasını istemiyorum zaten olursa bundan Rum tarafı zararlı çıkar” dedi. 

UBP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında, güncel konularda değerlendirmeler yaptı ve soruları yanıtladı.

Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın açıklamalarını eleştirdi ve Talat’ın “UBP ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na saldırarak bir yere varmayacağını” belirtti.

“KKTC’DE NET POLİTİKA GÖRÜLMÜYOR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Rum tarafının tek bir ağızdan net bir duruş sergilediğini, hâlbuki KKTC’de bu net duruşun olmadığını belirterek, Güney Kıbrıs’a gidenlerin “Türkiye geldi işgal etti”den başka bir şey duymadığını, halbuki KKTC’de net bir politika görülmediğini savundu.

“Bu durumda müzakere masasında bize nasıl yardımcı olabilirler? Türk tarafında dağınık ve tek ses veremeyen, bunun için de ‘bizde demokrasi var’ demeye çalışan ve maalesef bir milli davası olmayan bir topluluk şeklinde görülüyor. Dıştan bakış budur” diyen Özgürgün, “Kıbrıs sorunu çözülsün, bütün sorunlar çözülür” anlayışını eleştirdi.

Özgürgün, masadan kaçanın Rum tarafı olduğunu ama Cumhurbaşkanı’nın eleştirildiğini kaydederek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Güney Kıbrıs’ta bazı siyasi partilerle yaptığı temasları eleştirdi; bunları “Başbakanlığını kurtarmak” için yaptığını öne sürdü.

TALAT’A ELEŞTİRİLER

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bir soru üzerine, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın “partisinden Cumhurbaşkanı aday olamamanın sıkıntısıyla Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ve UBP’ye saldırdığını” iddia ederek, bunun devlet adamlığına yakışmadığını, doğru bulmadıklarını belirtti.

“Kendisine 2. Cumhurbaşkanımız olarak saygımız vardır, buna dikkat etmesi lazımdır. Sayın Talat iç politikada bir şeyler yapmak istiyor, bunun için de hem Cumhurbaşkanı’na hem de UBP’ye saldırmaktadır” diyen Özgürgün, “soğuk savaş” yarattığını öne sürdüğü Talat’ın var olan cumhurbaşkanı adaylarını beğenmiyorsa, kendisinin aday olabileceğini kaydetti.


Editör: TE Bilisim