UBP GÜZELYURT MİLLETVEKİLİ KEMAL DÜRÜST: ”SORUNLARI ÇÖZMEDE SİYASİ AYRIM YAPMAKSIZIN HEP BİRLİKTE SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ.”

Haber ve fotoğraflar: Hüseyin ÇAKIR

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün akşam Lefke’ye giderek Lefke Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst de hazır bulundu. Lefke’de Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Lokalinde saat 18.30’da gerçekleşen toplantıda önce Lefke Sivil Toplum Örgütleri Genel Koordinatörü Teoman Oktay söz alarak Lefke ve bölgesinin sorunlarını açıkladı ve çözümler önerdi. Daha sonra orada bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri birer konuşma yaparak şikâyetlerini ve önerilerini açıladılar.

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Genel Koordinatörü Teoman Oktay ve orada bulunan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin şikâyetlerinin başında öncelikli konu olarak Lefke ve Bölgesinde maden işletmeciliğinin bir kere daha başlamaması gerektiği konusunda oldu. Okullar, Limanlar, Bahçeler, yollar v.b. konularda şikâyet ve önerilerini belirten temsilciler, bu sorunların çözümlenmesi için hep birlikte olunması gerektiğini belirttiler ve UP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e de bu konuda gerçekleştirdiği toplantıdan dolayı teşekkür ettiler.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Lefke Halkının sorunlarını, haykırışlarını, dinlerken kendisinin de çok duygulandığını belirterek; “Siyasi yaşamım sonunda ben de bir Lefkeli olarak Lefke’ye gelip yerleşmeyi düşünüyorum. Zaten evim buradadır. Onun için Lefke’yi ben de en az sizin kadar düşünüyorum.” Dedi. Aplıç Kapısının açılışı konusun kendi bakanlığı döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat’la bu konuyu konuştuğunu belirterek; “Ben o zaman da bu kapının açılmasını istemiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız bana, ’Anastasiadis bu konuda seçmenine söz vermiş”, Onun için Yeşilırmak’ı açalım sonra Aplıç kapısını da açarız.’ Demişti.

Ben şimdi de Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bu Aplıç kapsını konusunda, ‘Görüşmelerde isteyin bu kapıyı da açalım.’ Dedim.” Dedi. Özgürgün sözlerine devamla; “Ben Lefke halkının isteklerini çok iyi biliyorum. Ben Leke’nin bir merkez olması hayalinde olan birisiyim. Lefke halkı da merkez olma günlerini özlemektedir. Bir hastane konusu veya merkezcilikten dışlanacak bir konu olduğunda ben Lefkelinin hassasiyetini bilirim. Zamanında merkez olan Lefkeyi, kenar durumuna atacak her türlü hareket Lefke’de çok büyük reaksiyon topluyor. Ben siyasetçi gömleğini çıkardığım gün belki de Lefke’ye daha faydalı olacağım. Bu da çok uzun süre değil. Benim Lefke’ye verebileceklerim, belki de siyasi gömleğimi çıkardığım zaman daha çok olacaktır.” Dedi. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefke’nin çok tarihi özellikleri olduğunu belirterek; Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma bir Türk Kasabasıdır. Birçok Osmanlı eseri Lefkede vardır. Lefke tarihin her döneminde hep Türk Kasabası olmuştur. Ben her zaman Lefkelinin yanındaydım. Herhangi bir eyleminiz olduğunda beni çağırın gelirim ve sizlinle birlikte olurum.” Dedi. Lefkelinin hassasiyetlerini çok iyi bildiğini belirten Hüseyin Özgürgün, “Lefkelinin ve Lefke Bölgesi halkının en hassas olduğu konu buradaki madencilik konusudur. Lefke halkı bir kere daha bu durumu yaşamak istememektedir. Lefkeye birisinin gelip da geçmişteki o maden facialarını yaşatmasına asla izin vermem.

Karşılarında beni görürler. Dolayısıyla beni en önde göreceksiniz!” dedi. UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, özellikle, dinamik, kararlı ve mücadeleci Lefke Sivil Topluk Örgütlerinin Lefke’ye nasıl sahip çıktılarını görmekten mutlu olduğunu belirterek; “Bu toplantı geleceğe ışık tutacak bir toplantıdır. UBP Hükümetleri döneminde de bu kirli sanayi veya kirli yatırım diye bildiğiniz bölgedeki yatırıma karşı olduk, şimdi de karşıyız.” Dedi.

Dürüst, sözlerine devamla; “Haykırışınıza, feryadınıza saygı duyuyorum Ben Lefkeye çok önem veren birisiyim. Bakanlığım döneminde de bu yöreye çok katkılarım olduğuna inanıyorum. Lefke’ye bir stadyum yapılması konusunda, Lefke Türk Spor Kulübü binası konusunda, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi konusunda, Cengiz Topel Hastanesi konusunda ve daha birçok konuda katkılarımız olduğuna inanıyorum. Peki! Sorunlar bitti mi? Hayır bitmedi! Haklısınız. Yapılmayan eksik bırakılan çok şey var. El birliğiyle siyasi ayrım yapmadan bunları aşmalıyız. Maden konusunda da halkta bir rahatsızlık varsa, ben halka rağmen bir şey yapılamaz diyorum.” Dedi.
 
Editör: TE Bilisim