Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gençlik Kolları, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün’ün himayelerinde, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde “Kıbrıs” konulu panel düzenledi. 

UBP’den yapılan açıklamaya göre panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Panelde UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, milletvekilleri Zorlu Töre ve Hasan Taçoy, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ile Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun da hazır bulundu.

ÖZGÜRGÜN

Panelde bir konuşma yapan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgügün, gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın hemen sonrasında Kıbrıs konusunda hazırladığı bu etkinlikten dolayı duygulandığını belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm gençlik kolları örgüt başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, bu etkinliğin kendisinin Dışişleri Bakanı olduğu dönemlerde 30’dan fazla üniversitede verdiği konferansların temeli niteliğinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gençlerimiz bu sunumu gerçekleştirmek için günlerden beri çalışmaktadırlar. Ben gençlerimizi bu anlamlı günde özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu geçmişte yaşananları, Kıbrıs’ın tarihiyle ilgili yaşanması gereken yaşananların bugüne aktarılması gereken çok güzel bir olaydır. Kıbrıs’ta neler yaşandı, Kıbrıs’ta siyasi olarak geçmişte neler yaşandı, bunu geleceğe nasıl taşıyabiliriz? Kıbrıs’ta bir anlaşma aranıyor, bu anlaşma aranırken gerekli şartlar nedir? Kıbrıs meselesi nasıl başlamıştır? Kıbrıs meselesinin özünde neler vardır? Türkiye bu soruna nasıl dâhil oldu? İngiltere bu sorunun neresinde? Kıbrıs Türk Halkı ne istedi? Anavatan Türkiye Cumhuriyeti nasıl 1974 yılında adaya müdahale etti? Bunların hepsi bu sunumda vardır. UBP Gençlerinin geleceğin yöneticileri olacak olan gençlerimize geçmişi anlatmak, geleceği nasıl kuracağımızı, Kıbrıs’ta bundan sonra neyi hedeflediğimizi, UBP’nin ilke ve kuruluş amaçlarını bugün bir sunumla anlatması bir dönüm noktası olarak görmüş olacağız. Ben bugünü düzenleyen tüm gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerini ve günü hazırlanmasında emeği geçenleri bir kez daha kutlarken, bu vesile ile UBP’nin tüm örgütlerini ve kadın kolları örgütlerini de yoğun faaliyetlerinden dolayı kutlar kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.” 

OĞUZ

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan birkaç gün sonra, Ulu Önder Atatürk’ün Türk Gençliği’ne armağan etmiş olduğu bu anlamlı günün hemen ertesinde UBP gençliğini bu güne ne kadar önem verildiğini göstermek için düzenlediği bu etkinlikten dolayı kutladığını belirterek, şöyle dedi:

“Bu tabloyu görünce KKTC’nin bir ferdi olarak onur ve gurur duydum. KKTC’nin geleceği için gerçekten UBP olmazsa olmazdır! Bugün 5 ilçeden gençlik kolları büyük uğraş vererek bu etkinliği düzenlemiştir. Biz gençlerimizin, KKTC’ni ileride en üst seviyeye çıkaracağına inanıyoruz. Asıl hedef; KKTC’nin geleceğinde, gelişiminde söz sahibi olmaktır. KKTC’ne ileride sahip çıkacak genç nesiller yetiştirmek amacındayız ve gençlerimizin bu çalışmalarını yürekten kutluyorum.”

Konuşmalardan sonra, UBP Lefkoşa Gençlik Kolları Başkanı Av. Saffet Nadiri, UBP Gazimağusa Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Tabelleşol, UBP Girne Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ayrılmazkardeşler, UBP Güzelyurt Gençlik Kolları Başkanı Cemal Adımlı ve UBP İskele Gençlik Kolları Başkanı Halil Çakaloğlu birer sunum yaparak, Kıbrıs’ta geçmişten bugüne kadar neler yaşandığını anlattılar.

Günün sonunda UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün sunumu gerçekleştiren 5 ilçenin gençlik kolları başkanlarına birer teşekkür plaketi takdim ederek kutladı ve teşekkür etti. Plaketlerin dağıtımından sonra hep birlikte toplu anı fotoğrafı çektirildi.
Editör: TE Bilisim