Başbakan Hüseyin Özgürgün, E-Vergi Otomasyon Sistemi’nin açılış töreni için KKTC’ye gelen Türkiye Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı kabul etti.

Türkiye Maliye Bakanı Naci Ağbal kabulde, KKTC’ye Gelir ve Vergi Dairesi’nin E-Vergi Otomasyon sisteminin açılış töreni için geldiklerini belirterek, Maliye Bakanlığı ileVergi Dairesi’nde hayata geçecek projenin vatandaşa önemli hizmetler sunacağını kaydetti.

Vatandaşların Vergi Dairesi’nden hizmet alırken otomasyonun getirdiği imkanlardan yararlanacağını ifade eden Ağbal, kurulan sistemin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini artıracağını söyledi.

Ağbal, proje kapsamında Türkiye Gelir İdaresi uygulamalarındaki bir çok otomasyonun da KKTC’ye geleceğiini belirtti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, TC Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı KKTC’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, TC ve KKTC maliye bakanlıklarının geliştirdiği işbirliğinin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini daha da artıracağını kaydetti.

Özgürgün, şunları kaydetti: “Anavatan Türkiye ile her alanda mali işbirliği protokolü çerçevesinde bir çok alanda bu tip projeleri geliştirip hayata geçirmekteyiz. İşbirliği; mali, ekonomik, altyapısal ve belediyelerin imar pr

Editör: TE Bilisim