Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün CTP’nin istediği tarihte erken seçime gidebiliriz şeklindeki açıklamasına, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de katıldığı programda 7 Ocak tarihini verdi..

Bunun akabinde ise Başbakan Hüseyin Özgürgün, BRT Ana habere telefonien bağlanarak, verilen seçim tarihinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başbakan Özgürgün, “Tarih verilmiştir gereği yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Özgürgün’ün CTP’nin istediği zamanda erken seçime gidebiliriz açıklamasına CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman sosyal medya aracılığıyla yanıt verdi.

Erhüman sosyal medyadan verdiği yanıtta gerekli yasal prosedürler işletildikten sonra erken seçime gidilebileceğini ifade etti.

Erhüman Başbakan Özgürgün’ün daha önce tarihi siz belirleyin getirin imzalayalım dedikten sonra götürdükleri öneriyi imzalamadığını da belirtti..
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Erhüman’ın bu açıklamasını yanıtladı.

Başbakan Özgürgün, Erhürman’a çağrısının gayet samimi ve net olduğunu belirterek, “Keşke, partilileri önünde coşarak UBP’ye hodri meydan çektiği gün, mimarı olduğu düzenlemeye muhtaç seçim yasasının Meclis Komite ve Genel Kurul aşamalarını ve YSK ile işlemleri unutmasaydı” dedi.

Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisine erken seçim çağrısı yapan CTP Genel Başkanı Erhüman’dan UBP’nin takip edeceği yolu değil, CTP’nin arzu ettiği seçim tarihini açıklamasını istedim. Medyaya yansıdığı şekliyle, partililerine hitaben konuşmalarında UBP’ye meydan okuyarak erken seçim talebinde bulunan CTP Genel Başkanı Erhürman’a partimizin dün akşamki etkinliğinde çağrım gayet samimi ve nettir. Dedi.

Bu arada, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman BRT’de katıldığı 17’nci saat programında seçim tarihi verdi.
Erhürman, “7 Ocak tarihi mümkün olan en yakın tarih.. İşte tarih bu.. Bunu Meclis’e de götürürüz” dedi.

Erhürman, “UBP komitedeki görevlerini yerini getirirse, yasadaki süreye bakabiliriz. 7 Ocak mümkün görünen en erken tarihtir. Bu tarihi öneriyoruz. Meclis’te de önereceğiz. Başbakan tarih istedi, 7 Ocak’ı veriyoruz.”
Bunun akabinde ise Başbakan Hüseyin Özgürgün, BRT Ana habere telefonien bağlanarak yaptığı açıklamada, verilen seçim tarihinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Özgürgün, “Tarih verilmiştir gereği yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ulusal Birlik Partisi’nin her ortamda seçime hazır olduğunu vurgulayan Özgürgün, geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen grup toplantısında da “UBP seçime hazırdır” tespitinin teyid edildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim