Genç İş Adamları Derneği ziyaretinde dernek başkanı Ceyhun Tunalı ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, Kadınlar Konseyi toplantısında Başkan Latife Birgen ve yönetim kurulu üyeleri toplantıda yer aldılar.

“Hayatımız Müzakerelerden İbaret Olamaz”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı çerevesinde köy ziyaretleri yanında sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek bilgi veren ve toplumun farklı kesimlerinin ülkedeki sorunların çözümü konusundaki görüşlerini alan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersayi, bu çerçevede Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ve GİAD’ı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda Özersay 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sadece yeni Cumhurbaşkanını belirleme seçimi değil, Kıbrıslı Türklerin kendi geleceklerine sahip çıkmalarının seçimi olacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı makamının sadece Kıbrıs müzakerelerini yürüten bir görev yeri olarak görmediğini, Kıbrıslı Türklerin yurt dışında hak ettikleri gibi temsil edilmelerini sağlaması ve değişen dünya şartlarında yeni politikların geliştirilemesi görevinin de Cumhurbaşkanalarına ait olduğuna dikkat çekerek göreve gelmesi durumunda olumlu, yapıcı ve yaratıcı aktif bir diplomasi yürüteceği güvencesini verdi.

Kıbrıslı Türklerin hayatı sadece Kıbrıs müzakerelerinden ibaret olamaz diyen Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı olması durumunda gerek doğal gaz ve diğer enerji politikalı, gerekse ticaret ve turizm alanlarında hem ada içinde hem de bölgede bir canlılık yaşanması için yaratıcı öneriler geliştireceğini, bunları hayata geçirmek için de müzakereler dışında diplomatik girişimlerini yoğunlaştıracağını amlattı. Özersay “kapsamlı çözüm gecikiyorsa ya da Rum toplumu bizimle gücü ve zenginliği paylaşmaya bu aşamada yanaşmıyorsa o zaman çözüm müzakerelerine paralel olarak dışarıda Kıbrıslı Türklere nefes aldıracak başka adımlar da atmak zorundayız. Bunun için uzun yıllara dayanan müzakere tecrübesini en iyi şekilde kullanacağım” dedi. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay gerek Türkiye ile ilişkilerde gerekse dünyanın diğer aktörleriyle olan ilişkilerde Kıbrıs Türkünü kendisine yakışır şekilde temsil etmek gerektiğine dikkat çekti.

Bu Devlete Çekidüzen Vermek İçin Bir Yerden Başlamak Gerekir

Kıbrıs Türkünün bugün sahip olduğu devletin kapsamlı çözüme engel teşkil etmediğini aksine bulunacak bir çözümün yaşayabilmesi için devletin kurumlarının çok iyi çalışmasının bir ihtiyaç olduğunu da söyleyen Özersay “masada elde edeceğimiz hakların kağıt üzerinde kalmasını istemiyorsak bu devletin kurumlarını gerçekten çalışır hale getirmek zorundayız, Cumhurbaşkanı olmam durumunda kamudaki adam kayırmacılık ve partizanlığı sona erdirmek için ciddi adımlar atmaya kararlıyım. Cumhurbaşkanının gerek üçlü kararnameler bağlamındaki yetkisini, gerekse Kamu Hizmeti Komisyonu bağlamındaki yetkilerini ülke ve toplum menfaatine kullanacağım, bu da bizi toplum olarak yeni bir siyaset anlayışına götürecek ilk adım olacak. Tabi bunu yapabilemeniz için de gerçek anlamda tarafsız ve bağımsız olmanız gerekir” dedi.

Editör: TE Bilisim