Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, sivil toplum örgütleri ile temaslarına hız verdi. Bu çerçevede Maraş bölgesindeki Gazimağusa TMT Gaziler Derneği’ni, KKTC Yörükler Derneği’ni, Mağusa Taksiciler ve Taşımacılar Birliği’nive Mağusa İnsiyatifi’ni ziyaret ederek, vizyonunu anlattı, kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında açılmasının yaratacağı ekonomik gelişmeleri açıklayarak soruları cevaplandırdı. Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı adayı olarak toplumun çok farklı kesimleriyle yüz yüze, birebir yaptığı çok yoğun temaslarda, herhangi bir kişisel menfaate dayanmayan samimi bir diyalog kurduğunu, gönüllülerden oluşan örgütünün yardımıyla yürüttüğü faaliyetler sonucunda kendisine verilen desteğin hızla arttığını söyledi.

Özersay, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda Kıbrıslı Türklerin ada üzerinde verdikleri var olma mücadelesinde önemli bir dönüm noktasına doğru yaklaşıldığını, vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmaksızın Kıbrıs Türkünün iradesinin en iyi şekilde temsil edilebilmesinin önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Gerek müzakere masasında, gerekse diğer uluslararası platformlarda bizi, tüm vatandaşları en iyi şekilde kim temsil edebilir sorusunu kendimize soralım. Bu konularda tecrübeye sahip olan, işinin ehli olan, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi olan bir Cumhurbaşkanı bu toplumu uluslararası alanda çok daha iyi temsil edebilecektir. Haklarımızı çok daha iyi koruyabilecek, yeni, yapıcı ve yaratıcı önerilerle Kıbrıs Türk tarafının bir aktör olabilmesi için aktif bir diplomasi yürütebilecektir. İşte bunun için aday oldum, bu görevi gerçekten çok daha iyi yapabileceğime inandığım için bu yola çıktım. Gerek Kıbrıs Rum tarafı ile, gerekse uluslararası aktörler ile daha dengeli bir ilişki kurmanın yolu Cumhurbaşkanlığı görevini bu konuların uzmanı, bu işin ehli olan kişilerin üstlenmesidir. Bu durum stratejik ortağımız ve en önemli müttefikimiz olan Türkiye ile olan ilişkilerimiz bakımından da geçerlidir”.


“Seçim Günü Sessiz Çoğunluk Konuşacak”

Müzakereler konusunda var olan tecrübesini toplumdan alacağı yetkiyle çok daha etkili ve sonuç alıcı bir şekilde kullanabileceğini belirten Özersay, “burada toplumda ortak payda halini almış olan ulusal bir mesele vardır. Mesele Kıbrıslı Türklerin haklarının kağıt üzerinde kalmasını önleyecek şekilde müzakere edebilen yeni bir lider seçmekle de ilgilidir. Bir kişinin temsilci olarak bir müzakereyi yürütmesi ile Halkın verdiği destekle Cumhurbaşkanı seçilen bir liderin bir müzakereyi yürütmesi aynı şey değildir. Yani toplumdan yetki almam durumunda çok daha güçlü ve sonuç alıcı şekilde uluslararası alanda Kıbrıs Türkünü temsil edebileceğim. Müzakerelerde çok daha etkili bir süreç götürebilecek, müzakerelerin sonuç alıcı olmasını zorlayabileceğim” dedi. Özersay bu konulara hakim bir kişinin Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinin önemine vurgu yaparak “Cumhurbaşkanın sadece müzakere masasında değil, müzakere masasının dışında da Kıbrıslı Türkleri uluslararası alanda görünür kılmak, haklarını savunmak, uluslararası alanda bu halkı hak ettiği gibi temsil etmek görev ve sorumluluğuna sahiptir” dedi. Cumhurbaşkanının ülke içinde yaşanmakta olan sıkıntıların aşılması için görev ve yetkilerinden de bahseden Özersay, “maalesef bugüne değin belirli bir siyasi partiye vefa borcu olan bazı siyasilerin pek çok konuda Cumhurbaşkanlığı makamında bağımsız ve tarafsız davranma konusunda gerekli özeni gösteremediler, bu görevin ülke yararına yerine getirilebilmesi için sözde değil özde tarafsız olmak gerekir” dedi.


Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşın çok fazla ortalara çıkıp eskiden olduğu gibi mobilize edilemeyeceğini, toplumun farklı kesimlerinin, ister bir siyasi partiden olsun isterse tarafsız, sessiz kalmayı tercih ettiğini belirterek “sessiz çoğunluk artık çoğunlukta olduğunun farkındadır. Ortalarda görünen, sağlanan kişisel menfaatlere göre duruşunu değiştiren kişilerden kat kat daha fazla olduğunun farkındadır. İşte bu sessiz çoğunluk seçim günü geldiğinde konuşacaktır. Vatandaş artık temiz, dürüst ve dinamik, geleceğe dair vizyon ortaya koyabilen insanları bu görevlerde görmek istiyor. Hep birlikte başracağız” dedi.


















Editör: TE Bilisim