Kudret Özersay’ın basın ofisinden yapılan açıklamada yaklaşık 23 milyon TL olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin Halkın yararına olacak şekilde tarafsız davranabilecek bir danışma kurulu aracılığıyla, objektif kriterlere uygun olacak şekilde kullanılması yoluna gidileceğine dikkat çekildi. Özersay “başta kadına ve çocuklar olmak üzere, genel anlamda bireylere dönük şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmalara hem maddi hem de siyasi olarak destek vereceğim” dedi.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, “ilk icraatım örtülü ödenek de dahil olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak olan harcamaları denetime açmak ve şeffaf şekilde kullanmak olacak. Bu bütçede yer alan kalemlerin keyfi şekilde harcanmaması, özellikle de siyasi maksatlarla istismar edilmemesi için kamuoyuna sürekli olarak açıklama yapıp bilgi vereceğim; bu harcamaların Sayıştay ve hükümet tarafından etkili şekilde denetlenmesine imkan yaratacağım, bunu talep eden olacağım. Harcamaların kişisel, ailesel, zümresel ya da partisel bir menfaat için değil sadece toplum yararına yapılmasını sağlamak için başvuruları kabul edecek, objektif kriterlere göre değerlendirecek, tarafsız hareket edebilecek bir kurul oluşturacağım” dedi.

Sosyal Politikaların Hayata Geçmesini Destekleyeceğim
Kudret Özersay Cumhurbaşkanlığı bünyesinde sosyal politikaları destekleyen bir duruş ortaya koyarak kamu kurumlarındaki olumsuz durum nedeniyle dezavantajlı grupların yaşadığı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve özel eğitim konusunda yasal düzenleme yapılması için hükümet nezdinde girişimde bulunacağını da vurguladı. Özersay “kadına ve çocuklara uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmalara destek vereceğim. Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki kalemleri toplumsal yararı esas alarak şeffaf şekilde kullanırken öncelikli olarak engelli bireylerin ve korumaya muhtaç çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi için harcayacağım. Bu ve toplum yararına olan diğer harcamaların (örneğin toplumsal kimliğin uluslararası alanda temsiliyetinin önemli bir parçası olan sanat alanında) objektif kriterlere bağlı olarak adil şekilde yapılabilmesi için toplumun farklı kesimlerinden konusunda uzman isimlerden oluşacak bir danışma kurulu oluşturacağım” dedi.

Özersay son yıllarda bir kısmı basına yansıyan ama belki de önemli bir bölümü kapalı kapılar ardında kalan şiddet olayları yaşandığını, bu olayların genelde kadınlara ve çocuklara dönük olduğunu yapılan çalışmaların da gösterdiğini vurgulayarak “kısa süre önce ülkemizde yaşanan küçük Mustafa cinayeti hepimiz için çok güçlü bir ikaz, bir uyarı olmalıydı ama maalesef öyle anlaşılıyor ki o günden bu güne kayda değer bir tedbir almış değiliz. Üstelik gece kulüplerinde kadınların kendi iradeleri dışında çalıştırıldıkları, zaman zaman şiddete maruz kaldıkları yönünde haberleri okuyoruz. İnsan onurunu hiçe sayan ve toplum için çok büyük bir tehlike teşkil eden bu konularda sadece belirli bir makamın değil, genel anlamda tüm yetkililerin birlikte hareket etmesi, acil bir eylem planı ile mücadele etmesi gerekir” dedi.
 
Editör: TE Bilisim