Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay dün akşam Kaplıca köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlatarak soruları cevaplandırdı. Özersay “gücümü herhangi bir siyasi partiden değil, ister partili isterse bağımsız olsun sıradan vatandaşlardan alıyorum ve bundan da çok memnunum” ifadelerini kullandı. Kudret Özersay ülkenin dört bir yanında gönüllülerden oluşan çok güçlü bir örgütü olduğunu, her köye gerçekleştirdiği ziyaretleri organize eden, köylerde kendisi için alttan alta çalışan çok sayıda vatandaşın bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı görevini alması durumunda neler yapacağını anlatan Özersay, vatandaşın giderek devletten uzaklaştığını ve güveniniyitirmeye başladığını dile getirdi. Devletin kurumları içinde ciddi bir zafiyet olduğuna dikkatleri çeken Özersay, kapsamlı çözüm olması halinde haklarımızı en iyi şekilde savunmamıza devletin kurumlarının yardımcı olabileceğini vurguladı. Bir an önce sahip olduğumuz devlete çeki düzen vermemiz gerektiğini vurgulayan Özersay, bu bağlamda Cumhurbaşkanı olarak tüm yetkilerini kullanarak adım atacağını ve ağırlığını koyacağını söyledi. Özersay, “bu kadar yıldır geçen süre zarfında Cumhurbaşkanlarımızı seçerken sadece müzakere masasında bizi kim temsil edecek sorusuna yanıt aradığımızı ancak bunu yaparak Cumhurbaşkanının anayasal ve yasal yetkilerini göz ardı ettiğimizi hatırlattı.

Özersay “hem uluslararası alanda müzakereler de dahil olmak üzere hak ettiğimiz gibi temsil edilmemiz, hem de vatandaşın canını yakan ve develete olan güvenini sarsan iç sorunların çözümü konusunda halkın yararına olanı yapabileceğime inandığım için bu yola çıktım. Artık siyasete ve ülke yönetimine yeni bir nefes, yeni bir soluk getirmek zorundayız. Toplum olarak ihtiyacımız sadece isim veya yüz değişikliği değil, gerçek bir değişimdir, siyaset anlayışında değişikliktir. Ben bunu samimiyetle yapmaya adayım” dedi. Özersay “gücümü herhangi bir siyasi partiden değil, ister partili isterse bağımsız olsun vatandaşlardan alıyorum ve bundan da çok memnunum” ifadelerini kullandı.

“Gönüllülerden Oluşan Güçlü Bir Örgütüm Var”

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, ülkenin dört bir yanında gönüllülerden oluşan çok güçlü bir örgütü olduğunu, her köye gerçekleştirdiği ziyaretleri organize eden, afişlerin asılmasına yardımcı olan, kendisinin yokluğunda ortaya koyduğu vizyona sahip çıkıp destek veren, kimisi de alttan alta çalışan çok sayıda vatandaşın bu yola baş koyduğunu anlattı. Özersay “gönüllülerden oluşan güçlü bir örgütüm var, zaten açık ve samimi olarak şunu ifade edeyim: Arkamda bir siyasi partinin olmasındansa yanımda vatandaşların olmasını yeğlerim ve nitekim bugün de durum tam olarak budur” dedi. Özersay bazı bölgelerde “ben partimden vazgeçmiş değilim, ancak partimin gösterdiği ya da destekleyeceğini açıkladığı adaydan da memnun değilim o nedenle sizi destekleyeceğim” diyen parti örgüt başkanı, parti delegesi ya da parti üyesi çok sayıda vatandaşlar bulunduğunu ve bunun ağırlıklı olarak siyasi partilerin yöneticilerine durulan güvensizlikle de ilgili olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kaplıca Köyü’ne yaptığı ziyaretin sonunda sorulan çok sayıda soruyu cevaplandırarak vatandaşlarla topluca fotoğraf çektirdi. Gerek bölgeye gerekse Kaplıca köyüne yeniden geleceğini söyleyen Özersay, son üç yıldır ülkenin dört bir yanında köyleri ziyaret ederek sorunları yakından izlediğini, göreve gelmesi ertesinde de vatandaşlarla iç içe olmaya devam edeceğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim