Ziyareti sırasında Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Belediye personeli ile de görüşen Kudret Özersay görüşme sırasında “Kıbrıs Türkünün dünya tarafından kabul gören en önemli seçilmiş temsilcisi olan Cumhurbaşkanını belirlerken işinin ehli, konusunun uzmanı birisini tercih etmesi ülke yararına olacaktır. Belirli bir kişiye ya da siyasi partiye vefa borcu olmayan yeni bir liderliğe ihtiyacımız var. Gerçek bir değişim mümkündür. Cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir değişimle toplumun kendine olan güvenini yeniden kazanacağını düşünüyorum. Bugün devletin kurumları adil ve herkese eşit hizmet üreten bir hale getirilmelidir. Bu açıdan Cumuhurbaşkanlarına düşen somut görevler vardır. Göreve gelmem durumunda adam kayırmacılığa dayanan bu yapının değiştirilmesi için liderlik gösterip gerekli duruşu sergileyerek yetkilerimi kullanacağım” dedi.
Özersay “yıllardır bu adada onuruyla var olmak için mücadele veren Kıbrıs Türk halkına bu düzen yakışmıyor. Ülkemize ve kendi irademize sahip çıkmak için yeni bir nesil olarak değişimi biz yapacağız. Gençliğin önünü tıkayan, partizanlık ve adam kayırmacılığa dayalı eskimiş siyaset anlayışını değiştirmek bizim elimizde. Yeni ve çağdaş bir siyaset anlayışını hayata geçirmek için hep birlikte yeni bir yol yürüyeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Hulusioğlu ve Belediye personeli ile yaptığı görüşmede Kudret Özersay belediyelerin yaşadığı ortak sorunlar olduğunu gözlemlediğini, bunların teker teker çözümünün değil bir bütünen ele alınması gerekliliğinin ortada olduğunu vurgulayarak, konunun Meclise gelmesi ve tüm siyasi partilerin ortak bir paydada birleşmesi için Cumhurbaşkanının inisiyatif üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Görüşme sırasında Belediye personeli tarafından Taşınmaz Mal Komisyonu ve Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerine açılması ile ilgili soruları da detaylı şekilde yanıtlayan Kudret Özersay “artık oturup başkalarının iradesini beklemek yerine kendi irademizle inisiyatif almalıyız. Cumhurbaşkanlığı makamı bu açıdan bu topluma yeni bir ruh, yeni bir enerji katabilecek olan bir noktadır. Toplumun bu yeniliğe ihtiyacı vardır ve çağdaş dinamik bir liderlik ortaya koyarak gerekli adımları atacağım. Herhangi bir siyasi partiye vefa borcum yok, bu nedenle içeride kurumlarımızın düzeltilmesi için gerekli adımları atmaktan, yetkilerimi kullanmaktan geri durmayacağım” dedi.

 
Editör: TE Bilisim