Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, DAÜ’de yürürlükte bulunan 2 tüzükte değişiklik yapıldığını, birinin akademik kadro, diğerinin de personel kadrosunda olduğunu söyledi.
Özersay, Bakanlar Kurulunda alınan kararla Anayasal bir anomalilikle, DAÜ yasasına aykırı bir maddeyi düzelttiklerini belirtti.
Özersay, düzelttikleri maddelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Özersay, aynı siyaset yasağının olduğu Atatürk Öğretmen Akademisi’nde ise kamu görevlisi olmaları nedeniyle bir düzenlemeye gidilmediğini açıkladı.
“TÜM PARTİLER KAMU GÖREVLİLERİNİN SİYASET YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTERSE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIRIZ”
Özersay, tüm partiler Kamu görevlilerinin siyaset yapma yasağının kaldırılmasını isterse kendilerinin birlikte hareket etmeye hazır olduğunu belirtti. 
Özersay, göreve gelir gelmez Dışişleri’ne personel alımıyla ilgili adım attıklarını ve yerel seçimler öncesinde bu konuyu çözümleyeceklerini söyledi.
“LAÜ VE DİĞER SİYASET YASAKLI KURUMLAR  DA İNCELENİP DÜZENLEMEYE GİDİLECEK” 
Özersay, konuşmasının sonunda Arıklı’nın üniversite rektörleri ve dekanlarının siyaset yapmasıyla ilgili sakıncalı bulduğu noktalara cevap verdi. Özersay, bir süre yerlerinden soru soran vekilleri cevapladı. Özersay, LAÜ’de ve diğer siyaset yasaklı kurumlarda da incelemede bulunup düzenlemeye gideceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim